Tastene til Razer BlackWidow Ultimate bråker mer enn de fleste andre tastaturer på markedet.

Test Razer BlackWidow Ultimate

Tastene til Razer BlackWidow Ultimate bråker mer enn de fleste andre tastaturer på markedet. (Bilde: Niklas Plikk, Hardware.no)

Imponerende bråkebeist fra Razer

Tastaturet er både lekkert å se på og godt å bruke.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

Razer BlackWidow Ultimate var et av de første mekaniske tastaturene som var spesiallaget for spillere. Tastaturet er nesten to år gammelt, og siden den gang har mekaniske brytere nesten blitt en selvfølge i nye, dyre spilltastaturer.

Razer satte imidlertid listen høyt, og selv i dag fremstår tastaturet som et svært solid produkt. Det er godt bygget, har det meste av funksjoner vi ser etter i et tastatur, og fungerer godt til både spilling og skriving.

Rart brytervalg

Tastaturet har likevel et par mangler og finurligheter vi stusser ved. Den mest merkbare forskjellen som fort kan bli oversett av potensielle kjøpere er de mekansike bryterne Razer har valgt å bruke. Mens nesten samtlige produsenter har valgt å bruke røde- eller svarte brytere på spilltastaturene sine, har Razer utstyrt BlackWidow Ultimate med blå brytere. Her er det snakk om mye mer enn bare fargen, men hvordan knappene oppfører seg når du trykker på de.

To USB-kontakter, én mikrofonkontakt og én høyttalerkontakt er det som skal kobles til i maskinen din.
To USB-kontakter, én mikrofonkontakt og én høyttalerkontakt er det som skal kobles til i maskinen din.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

De svarte- og røde bryterne har blitt generelt akseptert som de beste til spilling, da de gir deg lineær vandring som passer godt for raske trykk ved spilling. De svarte passer for deg som trykker litt hardere, mens de røde er lettere å trykke på. De blå blir nesten alltid omtalt som "skrivebrytere", og egner seg ypperlig til for eksempel skribenter. At Razer har valgt å gå sin egen vei er interessant, men uten å vite hva du går til kan det være et litt skummelt valg.

Når det er sagt så fungerer de blå bryterne godt til spilling også. De gir en god respons når du trykker de ned, og selv om det er det mest bråkete tastaturet vi har testet så langt, er det herlig å bruke.

Det andre vi savner på Razer-tastaturet er en håndleddstøtte. Dette er noe omtrent alle nye spilltastaturer blir levert med om dagen. Støtten er spesielt nyttig for mekaniske tastaturer, som gjerne er en god del tykkere enn membran-tastaturer.

Utgangene fra tastaturet er plassert på høyresiden.
Utgangene fra tastaturet er plassert på høyresiden.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

Ikke for alle

Alt i alt er vi fornøyde med Razer BlackWidow Ultimate, men kan ikke anbefale det for hvem som helst. De blå bryterne gjør det til et ganske unikt spillprodukt, og egner seg derfor mest til deg som har tenkt å skrive mye, i tillegg til å spille.

Du bør også være oppmerksom på at lydutgangene og USB-utgangen befinner seg på høyresiden av tastaturet, som ofte blir okkupert av mus og musematte. I vårt tilfelle var ikke dette noe som plaget oss, men vi har sett flere oppsett hvor dette kunne forstyrret musen. At den mangler håndleddstøtte kan også være noe som trekker ned for flere.

Pris og alternativer

Razer BlackWidow Ultimate går for rett under tusenlappen. Til samme pris kan du få tastaturer som Qpads toppmodel MK-85, hvor du får alt fra bakbelysning, USB-utganger, røde brytere og full NKRO. Hvis du vil spare litt penger, men beholde all funksjonalitet, kan du gå for Tesoro Durandal G1NL Ultimate. Her er ikke byggekvaliteten på samme nivå som Razers tastatur, men er til gjengjeld billigere og har flere funksjoner.


+ Tungt og solid
+ Bakbelysning og flere lysinnstillinger
+ Programvare med skylagring
+ USB- og lydutganger
+ God til skriving


- Ingen håndleddstøtte
- Ikke valgfrie brytere
- Blir fort synbart skittent

Razer BlackWidow Ultimate Mechanical

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen