Test

Ravenous Deathworship

Tidligere medlemmer av 122 Stabwounds slår tilbake med the Deviant. Fjorårets demo, "Intimate Skinning", høstet mange lovord og skaffet dem plass i Tuba Records sin stall. Denne gjengen med rutinerte musikere frontes av Gehenna- og Forlorn-vokalist Dolgar. The Deviant står med hvert bein solid plantet i US death metal og norsk black metal. De har en sound som minner om det man hører fra band tilknyttet Florida-scenen. Samtidig tilfører de dette den unike sounden av helnorsk metal og man får nærmest en Immortal/Deicide-hybrid.

Det tordner virkelig av trommene og riffene er tightere enn ei hesterumpe i verste myggsesong.

Nådeløse veteraner

Bandet går rett for strupen din fra første sekund med åpningslåta "Merciless", en låttittel som på mange måter definerer the Deviant. "Ravenous Deathworship" er en rå, variert, intens og ikke minst brutal affære. Arrogant angriper de lytteren og gir seg ikke før siste tone har fadet ut i avslutningslåta "Ressurrection of Hate". Det er rett og slett en fryd for en metalmann å spille the Deviant på farlig høyt volum og riste både tapet, lister og parkett løst.

Produksjonen er krystallklar og gir hvert enkelt instrument sin respektive plass i lydbildet, men det låter absolutt ikke sterilt. Det tordner virkelig av trommene og riffene er tightere enn ei hesterumpe i verste myggsesong. Med på kjøpet får vi beinharde soloer som det sannelig slår gnister av. Det er ingen tvil om at vi har med dyktige musikere å gjøre her. Låtene er akkurat passe lange og med nok temposkifter til at de aldri blir kjedelige. Bak teppet av gitarer, bass og trommer lurer det stemningsfulle elementer og intrikate detaljer som gir albumet lang levetid.

Vokalens tveeggede sverd

Det er dog enkelte elementer som svekker "Ravenous Deathworship" en smule. Dolgars vokal er forbannet grim, raspete og bidrar sterkt til platens særegne sound. Den kunne dog vært noe kraftigere. Enkelte steder blir den bare liggende i bakgrunnen og knurre hvor det virkelig hadde vært på sin plass med et iskaldt skrik. Mot slutten blir også riffene en smule forutsigbare.

Det er to store høydepunkt på plata. Det første er "Venom of Mankind", en midtempo låt med blytunge groove-riff som virkelig er farlig for nakken. Det har også blitt laget en video til denne låten som burde falle i smak. Den er aggressiv, mørk og bærer preg av profesjonellt håndtverk. The Deviant har kort oppsummert kommet med den beste norske metaldebuten i 2005. Det andre høydepunktet er "Perfect State of Death" med herlig svartmetalliske riff i et infernalsk tempo. Andre høydepunkt er åpningslåta "Merciless" og "Intimate Skinning". Begge er bevis på hvordan the Deviant mesterlig fletter sammen rask, brutal metal og tunge groove-riff.

Konklusjon

The Deviant har kort oppsummert kommet med den beste norske metaldebuten i 2005. "Ravenous Deathworship" er et album spekket med riff man hele tiden spoler tilbake til. Samtidig er sangene så varierte at man er øyeblikkelig klar for en ny runde i ringen med neste låt. Med et så produktivt selskap som Tabu Records i ryggen ser fremtiden lys ut (eller mørk ut, om du vil) for denne gjengen. I februar blir albumet sluppet på kontinentet og i USA. Her hjemme gleder vi oss allerede til neste angrep.

The Deviant Ravenous Deathworship   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen