Sapphires nyeste skjermkort, HD 7970 6GB TOXIC Edition
Sapphires nyeste skjermkort, HD 7970 6GB TOXIC Edition (Bilde: Sapphire)

Råtass-skjermkortet til Sapphire er lansert

Trolig det raskeste skjermkortet på markedet.

Sapphire har nå endelig offisielt lansert sitt nye råtass-skjermkort, Sapphire HD 7970 6GB TOXIC Edition. Her er det ikke spart på noe som helst, skjermkortet kommer lastet med heftige komponenter og solide frekvenser.

– Vi er stolte av å lansere det vi tror er verdens raskeste skjermkortet med én kjerne, sier Bill Donnelly, selskapets PR-sjef, i en pressemelding.

Solid minnebank

Vi fikk se en prototype av dette kortet allerede i mars, på CeBIT-messen i Tyskland. Det er i bunn og grunn basert på AMDs Radeon HD 7970 GHz Edition, det raskeste skjermkortet AMD tilbyr.

Men Sapphire har selv gitt det ekstra mye krutt, først og fremst i form av en solid minnebank. Skjermkortet kommer lastet med hele 6 gigabyte minne, noe som er rekordhøyt for en slik modell. Det er også dobbelt så mye som skjermkortet normalt leveres med.

Det er riktig nok ikke alle som har behov for så mye minne. Det er først når du begynner å spille over tre skjermer eller at nytteverdien er der. Da må skjermkortet mellomlagre enorme mengder informasjon om grafikken din, og da kommer minnebanken inn i bildet.

Skyhøye frekvenser

Men det stopper ikke der. Skjermkortet kommer også med solide klokkefrekvenser. Som standard kjører kjernen 50 MHz over referanseversjonen, det vil si 1050 MHz ved standard og 1100 MHz i Boost-modus. Men trykker du på en liten knapp, «Lethal Boot Button» som selskapet kaller den, kjøres kjernefrekvensen helt opp til 1200 MHz.

Minnefrekvensen blir samtidig dyttet opp fra 6000 MHz, til 6400 MHz. Via Sapphires egen programvare kan du overklokke skjermkortet ytterligere.

For å takle disse frekvensene har skjermkortet fått et nytt system for strømregulering. Hardføre komponenter er tatt i bruk, over totalt åtte strømfaser. En solid luftkjøler er også på plass, for å ta unna varmen.

Skjermkortet er allerede ført opp i norske nettbutikker, med en prislapp på 5300 kroner.

(Kilde: Pressemelding)

(Bilde: Sapphire)
(Bilde: Sapphire)
(Bilde: Sapphire)
(Bilde: Sapphire)
(Bilde: Sapphire)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen