William Daniels, Frankrike fikk andreplass i kategorien "General News Stories".
William Daniels, Frankrike fikk andreplass i kategorien "General News Stories". (Bilde: William Daniels, Frankrike, Panos Pictures for Time)

Råtass-kameraene som fanget årets beste bilder

Sjekk oversikten over hvilke modeller proffene foretrakk.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nylig ble fjorårets beste pressebilder kåret i den prestisjetunge World Press Photos-konkurransen, hvor mange av verdens fremste fotografer fra nyhetsbyråer, bildebyråer og andre organisasjoner er representert.

Nå kan vi få et innblikk i de tekniske preferansene til de høyt profilerte fotografene. Nettstedet The Phoblographer har nemlig snappet opp en grafisk oversikt som viser hvilke kameraer og merker som ble foretrukket av årets World Press Photos-fotografer til å ta de kritikerroste bildene.

Canon 1D X var det mest populære kameraet blant World Press Photo-fotografene.
Canon 1D X var det mest populære kameraet blant World Press Photo-fotografene.Foto: Canon

Canon dominerer

Oversikten er utarbeidet av det spanske nettstedet hastalosmegapixeles, og er basert på teknisk informasjon som World Press Photo-organisasjonen selv har frigitt for 42 av de til sammen 55 vinnerbildene.

Når det gjelder kameraprodusenter var Canon klart dominerende, med en andel på hele 58 prosent blant fotografene. Nikon lå på andre plass med 28 prosent. Deretter fulgte Leica, Sony og Mamiya, med andeler på henholdsvis 7, 5 og 2 prosent.

Av spesifikke kameramodeller var det Canon 1D X som var den mest populære, mens Canon 5D Mark II og Canon 5D Mark III fikk en delt andreplass.

Nesten bare speilrefleks

Nikon tok tredjeplassen med modellen D700, mens D800 og D4 havnet på en delt fjerdeplass blant kameramodellene som World Press Photo-fotografene brukte.

Kanskje ikke helt overraskende er det ellers speilreflekskameraene som er i overlegent flertall, med en andel på solide 88 prosent. Flere detaljer kan du se i grafen under.

Lurer du på hva OL-fotografene bruker?
Her er bildebyrået Gettys arsenal »

Foto: hastalosmegapixeles

(Kilde: The Phoblographer, via PetaPixel)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen