Er dette verdens minste arkademaskin?
Er dette verdens minste arkademaskin? (Bilde: Sprite_tm, SpritesMods.com)

Raspberry Pi moddet til knøttliten arkademaskin

Nintendo DS og PlayStation Vita er for amatører.

Modding, altså modifisering, av datamaskiner og -kabinetter er ikke noe nytt. Men ikke alle tar det like langt. Et av de mer heftige eksemplene på kreativ moro har vi i denne miniarkademaskinen fra SpritesMods, som av alle ting drives av den lille datamaskinen Raspberry Pi.

Maskinen kjører MAME (Multiple Arcade Machine Emulator) på Linux, så med unntak av original maskinvare kommer du omtrent ikke nærmere en skikkelig arkadeopplevelse i dag. I dette tilfellet riktignok i miniatyr, men smått er som kjent godt.

Fullt portabel

Ved siden av selve Raspberryen er det to skjermer i det lille kabinettet – et 2,4-tommers TFT-display med 320 x 240 piksler som hovedskjerm, og et mindre OLED-display som viser spillets navn/logo. Videre er knapper og joystick naturligvis på plass, og modderen har dessuten fått stappet inn høyttalere i herligheten.

Arkademaskinen er dessuten utstyrt med et mobilbatteri, slik at den kan lades opp for en helt ledningsfri spilldyst. Og skulle man gå lei spillingen, kan den alltids brukes til å spille av film eller kjøre noen Linux-programmer.

Kilde: Hack a Day

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen