Raspberry Pi med IR-kamera

Mikromaskinen klarer nå å se i mørket.

Raspberry Pi, den komplette datamaskinen som er på størrelse med et kredittkort, har mange bruksområder. Nå kommer den snart med infrarød kamerasensor, under det velklingende navnet «Raspberry Pi NoIR». Det vil utvide repertoaret til Pi, nå blir den aktuell for nattfoto også.

Uten filter

Løsningen er såre enkel. De aller fleste digitale kamerasensorer er utstyrt med et filter som fjerner infrarødt lys, for å ta bort uønskete bølgelengder før lyset treffer sensoren. På denne kameramodulen har fabrikanten rett og slett fjernet dette filteret.

Les også: Knøttemaskinen Raspberry Pi har nådd stor milepæl

Foranledningen er ifølge nettsiden til produsenten av Raspberry Pi at de ble oversvømt av e-poster fra brukere som ba om denne muligheten. Det viste seg også at mange brukere av Pi rett og slett fjernet IR-filteret fra standardkameraet selv, for å kunne gjøre opptak i mørket. Nå har Raspberry-teamet overbevist modulleverandøren om å tilby denne modifiserte utgaven.

Lav pris

Raspberry Pi NoIR er ikke på markedet riktig ennå, men prisen er i det minste fastsatt: Modulen skal koste det samme som den normale kameramodulen, 25 dollar.

Les også: Bygget en liten PC inn i batterigrepet

 (Kilde: www.imaging-resource.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen