«The Wet Pi» av modderen Phame. (Bilde: Phame)

Se – Raspberry Pi har fått vannkjøling

Stilig hobbyprosjekt er nå ferdigstilt.

Knøtt-PC-en Raspberry Pi har tatt nerdeverdenen med storm etter at den først dukket opp på markedet i fjor. Datamaskinen var hovedsakelig rettet mot undervisning i fattige strøk, men forskere, moddere og andre dataentusiaster kunne ikke la en slik sjanse til å eksperimentere gå fra seg.

Nå har verden fått det som sannsynligvis er det første vannkjølede eksemplaret av Raspberry Pi, lagd av brukeren Phame på Bit-Tech-forumet.

Selvdrevet system

James Couzens, som er Phames egentlige navn, lot seg inspirere av en konkurranse hos nettstedet Bit-Tech, som gikk ut på å mekke kabinett til den lille datamaskinen. På kabinettfronten har vi tidligere sett et lekkert deksel av den italienske designeren Marco Alici, men denne gangen er resultatet litt mer unikt.

Det hjemmesnekrede systemet, som kalles «The Wet Pi», består av et kar, tuber, en minipumpe og en vannkjøler – samt rosafarget vann. Couzens brukte to måneder på å fullføre herligheten, og resultatet er altså et kjølesystem som drives av datamaskinen.

Neppe reelt behov

Selv om Raspberry Pi er et billedlig talt hett produkt, er det ikke noe reelt behov for et vannkjølingssystem. Det er riktig nok mulig å overklokke den 700 MHz spreke prosessoren til 1 GHz eller mer, men temperaturen vil neppe gå helt bananas av den grunn.

Det er uansett interessant å se kreative prosjekter og eksperimenter, selv om de ikke har et praktisk formål i seg selv – annet enn å ha det gøy og løse utfordringer, selvsagt.

Sjekk ut den detaljerte gjennomgangen av hvordan «The Wet Pi» ble til på Bit-Tech-forumet. Der kan du også se flere bilder av tingesten.

Har du flere eksempler på artige Raspberry Pi-prosjekter? Del dem gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

Utviklingen går fort:
Ny knøtte-PC har fire ganger kraften til Raspberry Pi »

(Kilder: Bit-Tech via Geek og Übergizmo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen