Raspberry Pi har endelig fått et offisielt kabinett
(Bilde: Raspberry Pi Foundation)

Raspberry Pi har endelig fått et offisielt kabinett

Selskapet bak den populære knøttemaskinen har omsider laget sin egen variant.

Det har etter hvert dukket opp massevis av ekstrautstyr til den populære mini-datamaskinen Raspberry Pi, inkludert kabinetter laget av forskjellige tredjeparter, som gjerne er av det kreative slaget

Hittil har selskapet bak maskinen beskuet utviklingen fra sidelinjen, men nå har de omsider lansert det første offisielle kabinettet til Raspberry Pi. Det melder Raspberry Pi Foundation på sin blogg.

Kabinettet ble produsert med sprøytestøpingsteknikken.
Kabinettet ble produsert med sprøytestøpingsteknikken. Foto: Raspberry Pi Foundation

Laget med «sprøytestøping»

Kabinettet er utviklet i samarbeid med designselskapet Kinneir Dufort. Produktet var resultatet av en serie eksperimentelle prototyper som ble flikket og justert på av Raspberry Pi Foundation-sjefen selv Eben Upton for han omsider ble fornøyd med designet.

Kabinettet måler 96 mm x 70 mm x 25 mm og kommer i fem deler. Det er designet for å sitte tett på minidatamaskinen og sørge for god beskyttelse, samtidig med at alle hovedportene er tilgjengelige. Det har også et avtagbart sidedeksel som gir tilgang til de såkalte GPIO-pinnene (General-Purpose Input/Output), som brukes for tilkobling til ulike typer tilbehør.

Produktet er laget av ABS-plast og ble bygget ved hjelp av den såkalte «injection moulding»-prosessen, eller «sprøytestøping» som det heter på norsk. Dette er en teknikk som i veldig korte trekk innebærer å mate plastmaterialet inn i et temperaturkontrollert system.

Kan kjøpes flere steder

Dette systemet smelter plasten og presser den deretter inn i en form fra flere kanter med svært høyt trykk. Til slutt kjøles plastikken ved hjelp av vann som pumpes gjennom formen i rør, og til slutt skyves det ferdig støpte plastobjektet ut av formen.

Ifølge Raspberry Pi Foundation gir teknikken både høy kvalitet og høy presisjon, selv om det måtte kjøres ut mange eksemplarer av kabinettet før alle småfeilene var luket bort. Om du har lyst på kabinettet kan du anskaffe det fra stiftelsens egen Swag Store, i tillegg til butikken Element14 og RS Electronics. Prisen er på 6 britiske pund.

Mer informasjon finner du hos Raspberry Pi Foundation og hos Kinneir Dufort.

Det kommer stadig nye knøttemaskiner: Denne setter en ny standard for både pris og størrelse »

(Via Ubergizmo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen