Her er det nye kamerakortet festet til Raspberry Pi med teip under messen Electronica 2012. (Bilde: DesignSpark / YouTube)

Raspberry Pi får kamera

I tillegg kommer en gratisutgave av Minecraft til mini-PC-en.

Den vesle datamaskinen til under tohundrelappen, Raspberry Pi, får nå et par tillegg som vil glede mange. Den første nyheten er et eget kamera til den billige mini-PC-en, mens spillere og programmerere kan glede seg over at det populære byggeklosspillet Minecraft har blitt med på leken.

Raspberry Pi er en liten, Linux-basert datamaskin som først og fremst er ment for å gi barn i fattige land tilgang til utdanning og læring innen IT og programmering.

Den kommer i to utgaver, A og B, som koster henholdsvis 25 og 35 dollar. De nyeste utgavene av Model B har fått doblet både ytelse og minne i det siste.

Full HD

Det nye kameraet er festet på et kort, som igjen festes til Raspberry Pis ubrukte CSI-tapper. Kameraet kan skilte med en sensor på 5 megapiksler, og kan ta opp video i 1080p med H.264-formatet og 30 bilder i sekundet.

I videoen i bunnen av saken, kan vi se at kamerakortet er festet med teip i beste MacGyver-stil. Raspberry Pi Foundation lover imidlertid at de skal lage et lite feste til kortet når det dukker opp en gang på nyåret.

Prisen kommer på 25 dollar (140 kroner), og selskapet melder også at de jobber med et display-kort som skal komme senere.

Bygge klosser med Pi

Minecraft på Raspberry Pi.
Minecraft på Raspberry Pi.Foto: Raspberry Pi Foundation

Minecraft vil også ha en bit av Raspberry Pi-kaka, noe vår søsterside Gamer.no kunne melde i går.

Notch og de andre ved Mojang i Stockholm fikk tilsendt en haug med eksemplarer av den kompakte datamaskinen, og har deretter kvernet ut en egen utgave ved navn «Minecraft: Pi Edition». Dette er en port av Minecraft: Pocket Edition.

Minecraft: Pi Edition støtter flere programmeringsspråk, og dermed kan du manipulere klossene i spillet ved hjelp av koding – eller bare ved vanlig spilling.

Minecraft for Raspberry Pi blir gratis og skal slippes en gang i den nærmeste framtiden.

Se en video om det nye kameraet på YouTube:


(Kilder: Raspberry Pi (1), Raspberry Pi (2), Mojang)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen