På Pi Store kan du dele dine apper gratis eller ta betalt. (Bilde: Raspberry Pi Foundation, Jwrodgers)

Raspberry Pi får egen app-butikk

Nå kan du dele apper, spill og veiledning på ett sted.

Den vesle PC-en Raspberry Pi blir nå beriket med et eget, lite økosystem av programmer og apper. Den nylig lanserte Pi Store er nemlig Raspberry Pi Foundations svar på Apples App Store og Google Play.

Her får du tilgang til apper, spill, veiledninger, utviklingsverktøy og media, enten gratis eller for en liten slant. Foreløpig er utvalget skralt, men med tiden vil butikken sannsynligvis florere med brukerskapt innhold.

Målet til Raspberry Pi Foundation er å gjøre det enklere for barn å lære programmering, og med Pi Store blir det nå lettere å dele innhold, samt tjene litt penger på det i samme slengen hvis ønskelig.

Mulighet til å vise seg fram

Bare sju apper foreløpig, men de er til gjengjeld gratis alle mann.
Bare sju apper foreløpig, men de er til gjengjeld gratis alle mann.Foto: Raspberry Pi Foundation

Lanseringen av Pi Store skjedde i går, men den har vært under planlegging i lengre tid. Allerede i juli fortalte Raspberry Pi-grunnlegger Eben Upton at en appbutikk var på vei, og at den skulle ligne på Apples App Store.

Den ikke-kommersielle stiftelsen ønsker at Pi Store skal bli samlingsplassen for brukermiljøet, med tilbud til både utviklere og de som er ute etter underholdning.

«Vi håper at Pi Store vil gi unge mennesker muligheten til å dele sine skapelser med et bredere publikum. I tillegg kan de kanskje tjene litt lommepenger underveis og få sjansen til å vise fram programvaren sin til kommersielle utviklere», skriver stiftelsen på sin blogg.

Tipsskål

For å lage Pi Store, har Raspberry Pi Foundation slått sammen kreftene med IndieCity, en nettbutikk for uavhengige spill, og selskapet Velocix, som jobber med nettskyløsninger.

Ved lansering var det 23 produkter i butikken, men det tallet har nå økt til 25. Alt er gratis, med unntak av spillet Storm in a Teacup fra Cobra Mobile, som koster 3,18 dollar (18 kroner). Det er også mulig å donere penger til gratisproduktene ved hjelp av et «tipsskål»-system.

Sjekk ut Pi Store på store.raspberrypi.com.

(Kilde: Raspberry Pi)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen