Raspberry Pi-byggesett lar deg lage din egen Google Home-boks
(Bilde: Raspberry Pi)

Raspberry Pi-byggesett lar deg lage din egen Google Home-boks

Men enn så lenge er det ikke så enkelt å få tak i det.

Den lille og rimelige ettkortsdatamaskinen Raspberry Pi har vært med oss noen år nå, og er du av typen som liker å surre litt med datamaskineri vet du at en slik kan brukes som alt fra mediesenter til spionkamera (Ekstrasaker).

Nå blir det også enkelt å bruke sin Raspberry Pi til å lage seg sin egen Google Home-enhet i form av en pappeske. Med Google Home vil stemmestyring ta Google-opplevelsen til neste nivå.

Den store ulempen er at Google Home enn så lenge kun er lansert i USA og Storbritannia, og for å kunne plukke opp et eksemplar av MagPi Magazine – det offisielle Raspberry Pi-bladet – må du også reise til ett av disse stedene.

For alt du trenger i tillegg til en Raspberry Pi for å bygge en Google Home-boks får du nemlig nettopp sammen med utgave 57 av MagPi-bladet, som er i butikkene i disse dager.

Dette er med

Foto: Raspberry Pi

Byggesettet «AIY Projects Voice Kit» inkluderer et lite HAT-kort (Hardware Accessory on Top) for stemmestyring og mikrofon til denne, en høyttaler, assorterte ledninger og en stor knapp.

Pluss pappesken selvfølgelig, samt tilgang til aktuelle SDK-er og API-er.

Sammen med en egnet Raspberry Pi – Pi 3 er nok best, men også Pi 2 og Pi Zero skal fungere – vil du med dette kunne bruke Googles stemmestyringsfunksjonalitet. I hvert fall i teorien.

For de av oss som ikke har venner eller bekjente til å kjøpe MagPi Magazine nummer 57 der det skulle være å få tak i, vil det være en trøst at Google etter hvert også skal selge byggesettene i løsvekt, så å si.

Hvis du skulle være interessert, kan du i så fall skrive deg på lista her.

Og mens du venter kan du jo ta en kikk på hva du går glipp av i videoen under.

Har solgt i bøtter og spann:
Raspberry stormer forbi Commodore 64 >>>

(Kilde: TheNextWeb)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen