Nå får du gratis veiledning i hvordan du kan bruke Raspberry Pi. (Bilde: Christian Richardt, Raspberry Pi Foundation)

Raspberry Pi-brukere får gratis opplæring

University of Cambridge hjelper deg som sitter fast med den billige mini-PC-en.

Vi har hatt en god del artikler om den knøttlille og billige PC-en Raspberry Pi her på Hardware.no. Datamaskinen har vært mer eller mindre bredt tilgjengelig siden april i år, og stadig flere får endelig satt fingrene i den lille tingesten.

Det er imidlertid ikke bare blåbær å få til noe med den smakfullt titulerte maskinen. Ikke alle er fødte programmerere eller over gjennomsnittet datakyndige, og med tanke på at Raspberry Pi skal appellere til massene, er det ingen overraskelse at det nå dukker opp guider på nettet.

Bake pai

Nå tilbyr University of Cambridge, som også huser Rasperry Pi Foundation, en rekke gratis leksjoner på nettsiden sin, hvor du skal lage et enkelt operativsystem ved navn «Baking Pi».

De fritt tilgjengelige guidene er en del av et kurs for nye studenter ved universitetets IT-utdanning. Hver student får en Raspberry Pi som en del av utdannelsen, mens leksjonene også er åpne for allmennheten.

– Holder å være smart

Erfaring innen programmering er ikke påkrevd så lenge du er «smart og utholdende», men det er helt klart en fordel hvis du har litt erfaring, står det på nettsiden til Rasperry Pi.

Så har du en Raspberry Pi og klarer ikke å gjøre annet enn å klø deg i hodet? Da kan du ta en titt på de ulike leksjonene på nettsiden til University of Cambridge. Her finner du veiledning for både nybegynnere og mer avanserte brukere.

(Kilder: University of Cambridge, Raspberry Pi Foundation)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen