Raspberry Pi Foundation har lagt ut bilder av eskene som maskinene ligger i, men sier det kan ta en stund før de blir sendt videre fra England.
Raspberry Pi Foundation har lagt ut bilder av eskene som maskinene ligger i, men sier det kan ta en stund før de blir sendt videre fra England.

Raspberry Pi blir utsatt igjen

Det var ingen lur idé å sende de til England.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I slutten av februar slapp Raspberry Pi Foundation sin kredittkortstore 35-dollars-PC for salg, og det tok bare ett døgn før alle maskinene var utsolgt. Det tok imidlertid ikke lang tid før verden fikk beskjed om at det hadde oppstått problemer hos en av leverandørene, og forsinkelser måtte regnes med.

Nå kan det se ut som Raspberry Pi-fans må smøre seg med nok en dose tålmodighet. Den lille maskinen mangler nemlig en såkalt CE-sertifisering (Conformité Européenne), noe som kreves for at den skal kunne sendes rundt i Europa. Dette har skapt problemer for de små maskinene, da alle internasjonale bestillinger har blitt sendt til England, for så å sendes verden rundt. Dermed må vi vente på at Raspberry Pi får en CE-sertifisering og at alle papirer er i orden, før de blir sendt ut fra England og ut til de tusen hjem.

Kan ta flere uker

Maskinene er på størrelse med en kortstokk.
Maskinene er på størrelse med en kortstokk.

Raspberry Pi Foundation skriver på nettsiden sin at CE-papirene er sendt inn, og at det antageligvis vil ta et par uker før maskinene er klar for å sendes ut av England. Som et plaster på såret har de lagt ut en drøss av bilder fra lageret de ligger i, som et bevis på at de faktisk finnes, og at de er på vei.

Akkurat nå er det ingen Raspberry Pi å få kjøpt, og ingen ser ut til å riktig vite når det kommer en ny ladning fra fabrikken. Det eneste du får gjort på noen av utsalgssidene er å melde din interesse og håpe at salget ikke er like fort over neste gang.

Det kan du altså gjøre hos Farnell eller RS.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen