Raskt og fleksibelt – se video av iOS 11 på nye iPad Pro

Nå snakker vi virkelig om en opplevelse som truer Windows og MacOS.

Tek.no / San Jose: I gårsdagens sniktitt på nye iPad Pro hevdet vi at det nå begynner å bli svært vanskelig å velge mellom nettbrettet og svært lette bærbare datamaskiner. Det er det en grunn til, men det er mye enklere å vise enn å forklare. Derfor har vi også klippet sammen en liten videosnutt som tar deg gjennom noen av funksjonene i det nye operativsystemet.

Se videoen øverst i saken. Obs! Videoen har lavere bildehastighet enn iPad Pro kan vise, og dermed ser bevegelsene enda jevnere ut når du ser brettet i virkeligheten.

IOS 11 på iPad Pro går fort, det er fleksibelt og informasjon kan trekkes mellom flere samtidig kjørende apper. Høres det kjent ut? Det skyldes antakeligvis at det er denne typen funksjonalitet de «store» operativsystemene for PC gir oss, og som vanligvis er årsaken til at mobile operativsystem som Android og iOS blir valgt bort for mer kompleks jobbing på tvers av mange ulike applikasjoner og nettløsninger.

iOS har fått nye ambisjoner

Nå er det altså mye som tyder på at iOS har ambisjoner om å bli like Pro som navnet på Apples heftigste iPad antyder.

At Apples mobile operativsystem har slike ambisjoner er svært spennende, spesielt fordi det allerede er tilpasset både store og små skjermer, og det har en flyt som ingen av de store operativsystemene helt kan matche. Enten vi snakker om badeballen i MacOS eller plutselige og irriterende tregheter i Windows er det irriterende når ting stopper opp. Og her er iOS rett og slett ofte noen hakk kvassere.

Det er heller ikke avhengig av Intel-maskinvare for å fungere, men er skapt for og kjører utmerket på ARM-prosessorer - altså den typen du vanligvis finner i mobiler og nettbrett.

Dermed er det en svært stor nyhet på alle måter at funksjonsnivået nå øker såpass som det gjør her.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen