Raskere Sparc64 fra Fujuitsu

Sun og Fujitsu har blitt enige om å inngå et tettere samarbeid. Grunnen til dette er å danne en allianse som kan konkurrere mot IBM. Samarbeidet vil føre til at en del av server-seriene vil bli slått sammen. Det er foreløpig noe usikkert om man kommer til å introdusere nye merkenavn og hva disse eventuelt vil bli. Én ting er ihvertfall sikkert: I løpet av året kommer Sun til å selge servere basert på Fujitsu sine Sparc64-prosessorer.

Sun skal konsentrere seg om "low-end" server-produkter, mens selskapene i samarbeid skal utvikle "high-end" servere. En god del av Fujitsu sine servere er direkte kompatibel med software fra Sun, eksempelvis operativsystemet Solaris.

Nye Sparc64-prosessorer er på vei. Fujitsu sin nye produksjonsteknikk på 90 nm kommer til å danne grunnlaget for en rekke prosessorer klar for lansering i løpet av året. I første omgang snakkes det om en CPU som kjører på 1,89 GHz og har 3 MB cache. Til sammenligning kjører dagens toppmodell på 1,35 GHz og har 2 MB cache (130 nm teknologi). De nye prosessorene vil være pinne-kompatible med tidligere versjoner og oppgradering er dermed enkelt.

Primepower 900, 1500 og 2500 vil være de første server-seriene som får æren av å bruke Fujitsu sine første 90nm Sparc64-prosessorer.

(Kilder: Cnet, Fujitsu)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen