Raskere over strømnettet

Klarer opptil 400 Mbit/s
Klarer opptil 400 Mbit/s

HANNOVER (Hardware.no): Foreløpig er en ytelse på 400 Mbit/s over størmnettet en fjern drøm for de fleste. Devolo viser imidlertid at det er mulig å oppnå slike ytelser allerede med dagens teknologi.

Selskapet demonstrerer en en løsning med to store bokser, som ikke akkurat egner seg til bruk i rom flest. Boksene er nemlig mange ganger større enn det man ønsker.

150 Mbit/s TCP-trafikk

Vi fikk demonstrert løsningen under Cebit og det var ingen problemer med å overføre i rundt 150 Mbit/s med TCP-trafikk, opp til 180 Mbit/s med UDP-trafikk.

Løsningen er i dag basert på to 200 Mbit/s-brikker koblet sammen, som opererer på ulike frekvenser. Det er da sannsynlig at man i fremtiden vil få dette integrert i en enkelt brikke og at man får ned størrelsen til dagens 200 Mbit/s-utstyr.

I tillegg til 400 Mbit/s-utstyret viser Devolo frem et par andre spennende enheter. En er et 802.11b/g-aksesspunkt på et 200 Mbit/s strømnettverk, noe som gjør det enkelt å bygge ut nettverket om man trenger bedre ytelse.

Lover opptil 400 Mb/s
802.11b/g-aksesspunkt på et 200 Mbit/s strømnettverk

Dette produktet skal være tilgjengelig for salg i løpet av sommeren. Senere på høsten vil det komme en utgave med 802.11n-støtte i tillegg.

Homeplug-utstyret trenger ikke nødvendigvis å bruke strømnettet for å overføre dataene. Devolo har også en bedriftsutgave som håndterer både Coax og telefonlinjer med det samme utstyret.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen