Raskere enn USB 2.0

Foreløpig er det ikke så mye informasjon tilgjengelig om kortet, som skal selges under merkenavnet Pretec. C-One Technology selger minnekort under det navnet allerede.

Mindre og raskere
I følge nettstedet Eetimes er minnekortet utviklet av en gruppe bestående av systemdesignere, minnekortprodusenter, samt den halvstatlige virksomheten Industrial Technology Research Institute (ITRI). ITRI har koordinert arbeidet med det nye kortet.

Minnekortet har fått navnet M¼-Card som er en forkortelse av micro¼ card. Kortet skal også være kompatibelt med SD-kort og MMC-kort. I følge Gordon Yu, som er lederen for C-One Technology, vil den nye standarden også være billigere enn dagens minnekort. Grunnen er enkelt og greit at det både er lettere og mindre kostnadskrevende å produsere disse kortene.

Kortet skal visstnok være hele 66 prosent mindre enn både RS-MMC- og miniSD-kort, som er noen av de minste kortene på markedet i dag. Hastigheten på kortet oppgis å være det dobbelte av USB 2.0, som er på hele 480Mbits. Hvis dette stemmer så står vi overfor en revolusjon når det kommer til hastigheter i portable minnekort. Som om ikke dette var nok, skal de nye kortene også være mindre strømkrevende enn dagens standarder.

- Den største fordelen ved dette kortet er strømforbruket og hastigheten på kortet, sier Liu Chih-yuan, forsker ved ITRI og styreformann i M¼.

Gruppen skal i møter med MultiMediaCard Association. Der skal de diskutere en samarbeidsavtale og godkjenning av kortformatet. MultiMediaCard Association har nektet å kommentere om, og eventuelt hvor møtene skal finne sted.

Når eller om denne minnetypen kommer i salg er fremdeles usikkert. Vi kan imidlertid regne med å få mer informasjon når CeBit går av stabelen.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen