Raskere Celeron –M og ULV/LV Pentium –M fra Intel

Celeron -M på 1.4GHz ble lansert i dag og koster $134 i kvanta på 1000. De andre prosessorene som ble lansert er spesielle lavenergiversjoner av Pentium –M prosessoren. Disse prosessorene er hyppig brukt i ultraportable- og Tablet PCer. Intel lanserte følgende ULV/LV prosessorer i dag:

  • LV Pentium –M 1.3GHz á $285
  • ULV Pentium –M 1.1GHz á $260
  • ULV Celeron –M 900MHz á $160

Det utrolige med Celeron –M er at det er ingen som har maskiner med denne prosessoren inne ennå. Dette til tross for at prosessoren ble lansert helt tilbake i januar i år. Vi har forsøkt å låne bærbare fra Dell og m.fl. uten hell. Ingen har modeller med denne prosessoren på lager. Det ser med andre ord mørkt ut for produsentene. Vi vet ikke hva årsaken til den lange leveringstiden på disse prosessorene er. Er det fordi Intel har problemer med å levere og/eller produsere disse prosessorene? Det ville vært merkelig dersom Intel har problemer med produksjonen av disse prosessorene, da de er produsert ved 130nm og er en Pentium –M prosessor med halvparten så stor L2 cache.

Hva tror du? Holder Intel igjen Celeron –M prosessorene fordi de ikke er raske nok per i dag eller har de leveringsproblemer?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen