Raskere og smartere My Book

Raskere og smartere My Book

Western Digital tar i bruk Thunderbolt-grensesnittet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Thunderbolt-grensesnittet er fremdeles et relativt sjeldent syn på vanlige datamaskiner. Men Apple har trykket teknologien til sitt svulmende bryst fra første stund, og i løpet av året skal Thunderbokt-kontakten være å finne på flere nye datamaskiner.

Nå har også harddiskkjempen Western Digital sitt første produkt på vei ut i handelen. Navnet er My Book Thunderbolt Duo og består da av to harddisker i ett eksternt kabinett.

Myntet på Mac-brukere

Thunderbolt Duo kommer i to kapasiteter: fire og seks terabyte. De kan settes opp i RAID 0 og 1, eller brukes som individuelle disker (JBOD). Produktet er i hovedsak rettet mot Mac-brukere, og kommer ferdig fra frabrikken som en HFS+J-partisjon i RAID 0.

Men den kan også reformateres med exFAT-filsystemet, slik at den kan brukes med Windows 7 og Vista.

Ellers er det verd å nevne at flere Thunderbolt-bokser kan kobles etter hverandre direkte (daisy chain), og at den er kompatibel med Mac OS' backupløsning Time Machine. En annen kjekk sak er at boksen enkelt kan åpnes for å bytte ut de enkelte harddiskene.

Det som kanskje har fått mest oppmerksomhet med Thunderbolt er nok båndbredden. Overføringshastigheten er oppgitt til hele 10 Gbit/s, noe som er dobbelt så raskt som den konkurrerende standarden USB 3.0.

For fotografer, videoredigerere og andre med behov for stor og rask ekstern lagringsplass, er derfor Thunderbolt et attraktivt grensesnitt. Men uansett vil ytelsen være begrenset av harddiskene som brukes. WD oppgir at faktisk gjennomsnittsytelsen for My Book Thunderbolt Duo er målt til "over 250 MB/s" på 6 TB-versjonen og "over 225 MB/s" på 4 TB-versjonen.

Produktet er som nevnt på vei ut i butikkene, men vi er ikke helt sikre på akkurat når den vil være på lager. Prisen i Norge ser ut til å havne på rundt 4000 kroner for modellen på 4 TB, og i underkant av 5000 kroner for den med 6 TB kapasitet.

Mer om My Book Thunderbolt Duo kan du lese på Western Digitals hjemmesider.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen