Rask oppstart med Samsung

Om vi skal tro Samsung selv, har de nå satt sammen en ganske så fin funksjon for Windows 7-baserte bærbare maskiner. Fra en komplett avslått maskin, altså i ingen form for dvale- eller hvilemodus, skal det ikke ta mer enn 3 sekunder før du sitter med et fullt fungerende operativsystem.

Mellomlagring av informasjon

I praksis utføres dette ved at maskinen lagrer alle innstillingene på harddisken når maskinen skrus av. Siden det ikke noen form for minne som tas i bruk, vil denne informasjonen ligge lagret i lang tid, selv om du frigjør batteriet.

Om testmodellen som disse målingene er utført på har benyttet en harddisk eller SSD opplyses det ikke direkte om, selv om ordet "harddisk" er brukt i pressemeldingen.

Nett-PC først ut

Dette er et system som Samsung har utviklet selv, og i førsteomgang blir det derfor bare å se på deres egne modeller. Den første maskinen maskinen som kommer med denne oppstartsfunksjonen blir Samsung N230, en nett-PC som blir tilgjengelig i løpet av juli. Videre skal denne funksjonen også gjøres tilgjengelig for modellene N150, N210 og N220.

N230 kan forøvrig skilte med en 10,1" skjerm, en Intel Atom N450 prosessor, Intel GMA 3150 skjermkort og 250 GB lagringsplass. Utsalgsprisen er forventet til å ligge på omtrent 3400 kroner.

(Kilde: Pressemelding, Samsung)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen