Raser mot Wordfeud-juks
Teknofil

Raser mot Wordfeud-juks

Forkastelig, mener Norsk Scrabbleforbund.

Etter at det norske Scrabble-lignende spillet Wordfeud kom på markedet, har spillet blitt lastet ned mer enn 7 millioner ganger til iPhone og Android. Det har sikret utvikleren Håkon Bertheussen (28) en inntekt fra spillet på 6-7 millioner kroner allerede første året, ifølge Adresseavisen.

Les også: Håkon ble rik på mobilspill

Mange har imidlertid oppdaget at det er ganske lett å jukse i Wordfeud, og dermed score noen ekstra poeng når de spiller mot venner og kolleger som ikke er like "smarte". Det skriver Aftenposten.

På andre plass på listen over de mest innbringende appene i App Store ligger appen "Wordfeud Helper", og det finnes også en rekke tilsvarende hjelpeprogrammer i Android Market. Appene hjelper deg med å finne ord raskt i ordlister.

Kirsti Næss i Norsk Scrabbleforbund mener utviklingen er helt forkastelig.

– Dette er jo et spill og man skal spille under like vilkår. Bruk av oppslagsverk og egne jukse- eller hjelpeprogrammer, uten at man er enig med motstanderen om dette, er jo helt forkastelig, sier Næss.

Wordfeud-gründeren Håkon Bertheussen mener imidlertid det er vanskelig å gardere seg mot juks, ettersom juksingen skjer utenfor selve Wordfeud-appen.

Dette syntes vi om Wordfeud da spillet kom:
Liker du Scrabble, vil du elske Wordfeud

(Kilde: Aftenposten, Adresseavisen)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen