Rapport om Mac-virus


Kilde: sophos.com

Sikkerhetsselskapet Sophos lanserte nylig gratis antivirusprogram for Mac-brukere. Sophos Anti-Virus Home Edition for Mac skal beskytte datamaskinen mot trusler som virus, trojanske hester og ormer.

Nå har selskapet offentliggjort statistikk etter bruk av denne programvaren. Rundt 150 000 aktive brukere skal ha blitt registrert i perioden fra 2. til 16. november, og av disse skal 50 000 datamaskiner ha vært infisert. Det vanligste skadelige programmet som ble oppdaget var Mal/ASFDldr-A, et program som utnytter scriptefunksjonen i Windows Media Player til å sende brukeren til skadelige nettsider. Dette viruset er mer vanlig i Windows-maskiner, men skal altså også kunne angripe Mac.

De aller fleste skadelige programmene knyttes til Java, og disse er gjerne oppdaget i en midlertidig mappe på datamaskinen. Det ble ikke funnet mange skadelige programmer som er Mac-spesifikke, men et eksempel på dette er OSX/Jahlav-C (OSX/DNSCha-E). Dette er virus som kidnapper datamaskinen og endrer DNS-innstillinger, noe som gjør at brukeren risikerer å surfe på skadelige nettsider uten at vedkommende er klar over det.

Rapporten finner du på sophos.com.

(Kilde: Neowin)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen