Rapport fra Fotografi 2005

Akam.no var på messen noen hektiske timer i formiddag, for å bringe dere lesere litt tilbakemeldinger om hva som foregår innen norsk fotobransje.

Det som imponerte oss mest var de flotte fotoutstillingene. Her var det virkelig mye av høy kvalitet, innen et utall genre, og fra en rekke fotografer. Det er virkelig en fin måte å få inspirasjon til egen fotografering, eller til bare å nyte som den kunsten det er.

For de som er mer utstyrsrettet, mangler det ikke på det heller. Her er alt av både kameraer, skrivere, rekvisita, papir og belysning. Det er god mulighet til å snakke med representanter for forhandlere og produsenter. Og du kan få ta og føle på ganske mange produkter.

De fleste store produsentene hadde representanter der, men vi savnet både Nikon og Sony. Akam.nos utskremte medarbeider fikk prøve både små kompaktkameraer og store objektiver til 50.000 kroner. Bildet til høyre er tatt med Canon EF 400 f/2.8, håndholdt i dårlig lys. Det er ikke helt skarpt, og man skal ha en sterk venstrearm for å håndholde det over tid, men det var gøy å teste objektivet likevel.

Selv om forholdene ikke var de rette for å kunne gjøre ordentlige tester, får man en ide om hvordan utstyret oppfører seg under visse forhold, hvordan de er bygget, og hvordan de reagerer.

Ett av objektivene vi var spente på var Canons nye makro-objektiv, EF-S 60mm f/2.8 Macro USM. Bildet til høyre var et raskt forsøk for å teste hvordan objektivet oppførte seg. Fokusen er rask, men ikke superrask. Det er lett å holde og lett å jobbe med, men noen vil kanskje ønske seg større brennvidde. Vi gleder oss til å teste dette nærmere.

Messen er åpen fredag til søndag kl. 10-18, og vi anbefaler de som har interesse for fotografering eller fotoutstyr om å ta seg en tur. Alle de store verdensnyhetene ble lansert før eller under PMA-messen for en uke siden, så ikke forvent de helt store nyhetene. Dersom du er i markedet for å kjøpe utstyr, er det en fin måte å få sett, og tatt på, noe av utvalget, og det er en rask måte å orientere seg litt om hva som finnes.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen