Rapport fra DreamHack

DreamHack har stadfestet sin rolle som verdens største LAN , og har blitt en av de foretrukne måtene for svensk dataungdom å slå i hjel noen dager på høsten og på sommeren.

Med to årlige arrangementer og besøkstall langt over både The Gathering og The eXperience, er DreamHack-treffene to av de viktigste databegivenhetene i Skandinavia.

Hva er DreamHack?

DreamHack har siden oppstarten i 1995 hatt en betydelig vekst, og har overtatt statusen som verdens største LAN party fra vårt eget The Gathering.

Hardware.nos representanter var tilstede på søndag, dagen etter åpning, og allerede da var det godt over 5000 mennesker innenfor dørene. Det er bare å innse det, svensk dataungdom elsker i likhet med sine norske ”kolleger” å dra på LAN. Siden DreamHack er alle LANs mor i Sverige er det jo naturlig at det er her de samles.

Arrangementet ble som vanlig arrangert i Elmia Konferanseseter i Jønkøping, omlag to timers kjøring fra Gøteborg. Lokalene kan sies å være tilnærmet perfekte for å huse et så stort LAN.


Arrangementet ble avholdt mellom 16. og 19. juni. Totalt hadde Dreamhack over 6000 besøkende fra Sverige, samt over 20 andre nasjoner, så DreamHack er uten tvil en internasjonal begivenhet.

Deltagerområdet var som vanlig delt inn i to store haller, hvor den ene er litt mindre enn Vikingskipet, og den andre betydelig mindre. Til sammen stiller altså allikevel DreamHack med flere plasser enn hva The Gathering gjør.

Samtlige bilder er tatt av Christer Kihlman.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen