Rapport fra CeBit 2005

Etter noen dager på CeBit får man et inntrykk av hvor stor en virkelig stor messe er. Her er det omtrent 30 messehaller, mange av dem på størrelse med hele messesenteret på Lillestrøm. Det betyr at det er enormt mye å se på, men samtidig veldig mye som ikke er interessant.

CeBit er først og fremst en datamesse, og fokuserer derfor mindre på fotoutstyr, selv om mange av fotoprodusentene var til stede. Men vi savnet noen av de store. Verken Canon, Nikon eller Fujifilm hadde fotoprodukter på messen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I løpet av helgen er det stort innrykk av skoleungdom som vil få med seg det vesentligste, og det kan bli ganske trangt noen ganger. Likevel er det en flott mulighet til å få litt følelse med ulikt utstyr, og kunne snakke med folk som har peiling. Det gjør det lettere for en stakkars akam-redaktør å gjøre jobben sin når han kommer hjem.

Nytt fotoutstyr blir stort sett lansert til de store fotomessene, det var derfor ikke så mange nye produkter, men to av de mer spennende nyhetene som var der var Samsungs 7 megapikslers kameratelefon som vi skrev om på torsdag, og Sonys tynne Cyber-shot DSC-T7 som vi skrev om på lørdag. Begge disse artiklene ble skrevet før vi hadde sett produktene, men etter å ha vært på CeBit, og sett dem, er det mer å si om dem.

Sonys DSC-T7 var et fascinerende kamera. På forsiden har det et skyvedeksel som gjør at det total tykkelse blir 15mm uten dette dekselet hadde det vært ca 10mm. Det er det tynneste kameraet vi har stett, og veldig greit å ha med seg. Dessverre var det enkelte betjeninger som ikke var plassert optimalt, og det kan gjøre det litt uvant å håndtere. Dette er kanskje bare en vanesak. At mange av kontrollene var på venstre side av skjermen i stedet for på høyre gjorde ingenting, men for eksempel zoom-knappen var oppå kameraet, og måtte betjenes med samme finger som utløseren, og det føltes feil. Messens lekreste kamera var det nok likevel.

Samsungs 7 megapikslers kameratelefon (eller kamera med telefon), synes vi var litt vel stor. Kanskje litt for stor til at man ville ønske å bruke den som telefon, og da er jo mye av hensikten bort. De har også en modell med 5 megapiksler, som er en del mindre, og ikke større enn at det nok vil være attraktivt for mange. Spesifikasjonene på den har vi ikke i skrivende stund, og kan ikke uttale oss om bildekvaliteten.

Men det dukket jo også opp andre interessante produkter. Kombinasjonen telefon og kamera er jo bare en begynnelse. Olympus har sin m:robe 500, en medieavspiller med innebygget digitalkamera, men skal du finne en virkelig killer-kombinasjon må du til CeBit. Det var produsenter som hadde bygget inn kamera i nesten alt du kan tenke deg, og litt til, som for eksempel på bildet til høyre.

Etter noen dager med vandring fra hall til hall, gjennom trengsler av menneskemengder for å få fem minutter til å håndtere noen produkter som ikke lenger er brennende ferske reiste vi lykkelige hjem. Men det er klart at CeBit ikke er den viktigste messen akam.no kan besøke. Vi håper å få til reiser til de mer fotorelaterte messene i framtiden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen