Her lager Corsair sine prototyper

Rapport fra innsiden: Corsair

Her lager Corsair sine prototyper

Vi ble med inn bak dørene til selskapets hovedkontor og utviklingssenter.

Hardware.no/Fremont: I januar tidligere i år gikk vårt ukesopphold i Silicon Valley mot slutten. Vi hadde vært på besøk hos store IT-aktører som Intel, Nvidia og Google for å nevne noen.

Nå bar turen videre til Corsair, selskapet som originalt var kjent for å produsere minnemoduler. I dag lager de både kabinetter, SSD-er, lydprodukter og mye mer – produkter som er særs populære her til lands.

De fleste teknogigantene i Silicon Valley ligger på den sørlige siden av San Francisco-bukten, men Corsair ligger mot øst, i Fermont, langs fjellinjen som grenser mot de store ørkenslettene. På veien over kjører vi forbi andre kjente merkevarer, som Dell og LSI, før vi ruller inn på området til Corsair en onsdag ettermiddag.

Resepsjonsområde
Resepsjonsområdet

Vel innenfor dørene blir vi i resepsjonsområdet møtt av Robert Pearce, senior teknisk markedsføringsspesialist i selskapet. Som så mange andre vi har møtt og møter utover denne dagen, er han en person som virkelig kan faget, og han vet hva han prater om når diskusjonene dreier inn mot det tekniske.

Der «alt» skjer

Dagens agenda er relativt lettbeint, men veldig spennende. Pearce skal gi oss en omvisning på hovedkontoret, stedet der de utvikler og produserer prototyper og gjør en rekke former for kvalitetstesting.

Han forteller oss at så godt som alt foruten selve masseproduksjonen skjer her. Skal de lage en ny minnemodul, lages prototypen her. Skal de lage en strømforsyning, blir den designet her, skrudd sammen på en fabrikk, og sendt tilbake til hovedkontoret for kvalitetssjekking og eventuelle reparasjoner. Skal Corsair kaste seg inn i en helt ny produktkategori, noe de gjør titt og ofte, kjøper de inn utstyret som trengs for å utvikle produktene her.

I likhet med samtlige kontorbygg vi har besøkt i USA, sitter de ansatte i tradisjonelle avlukker – i motsetting til det åpne landskapet som er veldig vanlig her til lands. Men det er ikke i disse avlukkene de spennende godsakene ligger, de finner vi bak egne lukkede dører, Corsairs minilabber.

Det er i store rom som dette hvert eneste Corsair-produkt blir utviklet. Minnemoduler, SSD-er, kabinetter, strømforsyninger, vifter, lydprodukter og mye mer har egne stasjoner og egne ansatte som kontinuerlig ser hva som kan gjøres for å lage gode og funksjonsrike produkter.

Bli med videre i artikkelen, så skal du få se både video og bilder av utviklingsområdet, og kanskje ett og annet produkt som aldri ble lansert »

Avanserte maskiner

Vel inne i laboratoriet kommer vi først over maskinene Corsair bruker til å lage minnemoduler, som du så på forrige side. Man starter først av alt med helt grunnleggende kretskort, som Corsair bestiller inn.

Det er på slike plater at minnemodulene blir laget. Det eneste denne inneholder, er PCB – plastmaterialet et kretskort er bygget på – og interne kobberbaner.

Modulene plasseres så i en maskin som dette, som gir dem et belegg med fluks og loddetinn. For å sørge for at belegget legger seg på riktig sted på kretskortene, bruker man en maske.

Robert Pearce holder frem en maske som brukes til å produsere minnemoduler.
Robert Pearce holder frem en maske som brukes til å produsere minnemoduler.

– Vi legger kretskortene og en maske som dette inn i maskinen. Maskinen vil så smøre et lag med fluks og loddetinn over masken. Dette blir dyttet igjennom små hull i masken, og ned på kretskortet, forklarer Pearce.

Kretskortene går så videre til neste maskin, som skal plassere alle de små komponentene som motstander, kondensatorer og minnebrikker på modulene. Alle disse komponentene er rullet opp på bånd, som står plassert på traller rundt om i rommet.

En spesiell maskin blir så ladet med disse båndene, som plasserer dem med stor presisjon og høy hastighet rundt om på kretskortet, der det er nødvendig.

Selv om modulene som lages her er prototyper, er det en maskin som gjør denne jobben fremfor mennesker. Det går raskere og er mer pålitelig, samtidig som de da er sikre på at maskinene som skal masseprodusere minnemodulene vil fungere skikkelig.

Lager én side om gangen

Når det er gjort sendes modulene inn i en stor ovn. Her varmes modulene opp til en høy temperatur, slik at loddetinnet som blir påført smelter. Det binder da kretskortet og de individuelle komponentene sammen.

– Disse maskinene kan ta én side av kretskortet om gangen. Vi legger fluks og komponenter på den ene siden og sender det i ovnen, før vi snur kretskortet og tar en runde til, sier Pearce.

Sluttresultatet er ferdige minnemoduler, som står stablet på brett rundt om i laboratoriet. De røffeste modellene er pakket inn i et varmeledende skall, som settes på manuelt.

Bli med til neste side, så skal du få se SSD-er og kvalitetstesting av komponenter »

Kvalitetstester mye selv

Prototypene Corsair lager, som minnemodulene på forrige side, blir i stor grad kvalitetstestet av dem selv.

Rundt omkring ligger det komponenter fra forskjellige stadier i produksjonen, klare til kvalitetssjekking.

Testbenker for minnemoduler
Testbenker for minnemoduler

Utstyret som tas i bruk er ganske enkelt, det er rett og slett et stort sett med vanlige PC-er. Bildet over viser åtte testbenker som brukes til minne, og er bare en liten del av en større rekke vi skal komme tilbake til. En rekke kombinasjoner av hovedkort, prosessorer, skjermkort og programvare tas i bruk for å se at alt er som det skal.

SSD-er utvikles

Corsair produserer ikke SSD-er selv, men de jobber mye med dem. I testlabben finner vi også et område der SSD-ene blir inspisert. På bildet over ser du en Force GT som blir temperatursjekket.

På bordene ligger en rekke andre SSD-er, med kontrollere fra både SandForce og Marvell, de to aktørene Corsair jobber mest med. Her er de koblet opp mot maskinerer der de blir kvalitet- og kompatibilitetstestet.

I det samme området kommer vi over et hav med testbenker, der både strømforsyninger, SSD-er og minne blir gått etter i sømmene. Bli med over til neste side, så vil du se både bilder og video fra Corsairs nyeste satsning – vifter »

Nyproduserte vifter

De siste tre årene har Corsair gått fra å holde seg til minnemoduler, til å produsere produkter innenfor en rekke kategorier. Da vi var på besøk i januar jobbet selskapet med enda en ny produktkategori – vifter. Vi fikk ta og kjenne på en rekke prototyper, men bilder kunne vi naturlig nok ikke ta.

Vi snakket med flere av personene som jobber med den nye satsningen, om hva de gjorde og hvordan Corsair skulle kunne differensiere seg i et marked der dagens produkter er veldig like.


I videoklippet over ser du først George Makris, produktsjefen for vifter, strømforsyninger, kabinetter og kjølere. Videre er det Aaron Neal, ingeniørsjefen for de samme kategoriene, som forteller hvilke faktorer de har sett på når de har utviklet sine nye vifter.

Maskinen Aaron har bak seg er en ISO-sertifisert testbenk for vifter, laget av Longwin. Corsair har brukt denne for å måle helt nøyaktig hvor godt konkurrerende produkter yter i praksis, og hvilke designtilpassinger de har gjort som Corsair kan forbedre.

– Vi ser ofte at ikke alle produktene treffer det spesifikasjonene sier, forteller Neal, uten å nevne spesifikke merker. Corsair går ikke konkurrentene etter sømmene for å finne ut hvor de eventuelt tar feil, men for å være helt sikker på at det de selv leverer fungerer best i praksis.

– Det finnes utrolig mange forskjellige design på selve bladene til viftene. Men bladene er ikke alt, vi har funnet ut at huset rundt viften har utrolig mye å si for ytelsen og støynivået. Dette er faktorer mange ignorerer, sier Makris.

Detaljer er utrolig viktig om en vifte skal ha god ytelse og lavt støynivå
Detaljer er utrolig viktig om en vifte skal ha god ytelse og lavt støynivå

Etter besøket vårt har viftene nå blitt lansert med varmemerket «Corsair Air Series», og det er ikke lenge til de vil være å finne i norske nettbutikker.

Bli med over til siste side, så skal du få se hvordan selskapet jobber med strømforsyninger og kabinetter »

Strømforsyninger med høy kvalitet

Mot slutten av vår lille tur rundt i Corsairs hovedkontor blir vi ledet mot området der de jobber med strømforsyninger og kabinetter. Vi har testet en hel hurv av dem, og felles for de fleste er at kvaliteten har vært veldig god.

En litt mindre testbenk for strømforsyninger
En litt mindre testbenk for strømforsyninger

Som så mange andre selskaper jobber Corsair hardt med å holde kvaliteten høy på sine produkter. For å kvalitetssikre strømforsyningene er det kjøpt inn mye stort utstyr, blant annet disse to automatiserte testbenkene.

De er bygget av Chroma, og kan teste både spenning, effektforbruk, rippel og mye mer. Kort og greit alt som trengs for å være helt sikker på at strømforsyningen vil fungere smertefritt praksis.

Et annet grep Corsair har gjort for å holde kvaliteten på topp er å teste strømforsyningene, og sertifisere dem, ved mye høyere temperaturer enn det som er normalt. Når de fungerer stabilt og godt på en høy temperatur, vil de fungere langt bedre ved normale temperaturer.

For å teste dette bruker de to store blå varmeovner, som den på bildet over. Her kan temperaturen holdes på et konstant høyt nivå, samtidig som strømforsyningen er koblet til de store testbenkene fra Chroma.

Kabinetter i mange nyanser

En liten stund etter at Corsair i 2010 lanserte kabinettet Graphite 600T, ble det også tilgjengelig i en helt hvit versjon.

– Det hvite kabinettet ble langt mer populært enn vi hadde sett for oss, forteller George Makris.

To blå kabinetter, lyseblå bak og blågrå øverst
To blå kabinetter, lyseblå bak og blågrå øverst

De begynte derfor å eksperimentere med flere farger. Da vi var på besøk var fargen blå den hete poteten. Rundt om i bygget fant vi en rekke kabinetter dekket i forskjellige blånyanser. Noen var lyse, noen var knalle og andre var nesten sorte.

– Det er utrolig vanskelig å bestemme seg for en farge vi kan lansere, det er veldig mange variasjoner å velge mellom, sier Makris.

Denne fargen går på kontoret under navnet
Denne fargen går på kontoret under navnet "Nissan Blue"

Den blå versjonen av Graphite har ikke kommet på markedet enda, og det er ikke sikkert om den noen gang vil gjøre det. Selskapet ser nærmere på en rekke nyanser, og prøver dem i alle former for belysning før de til slutt bestemmer seg for at det skal lanseres.

Mer kommer før sommeren

Med det var vårt besøk to timer lange besøk hos Corsair i stor grad over for denne gangen. Vi takket for oss og tok turen videre på vår ferd i Silicon Valley. Vi har fortsatt en rekke saker på lager, følg med i tiden fremover.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen