Her lager Corsair sine prototyper

Rapport fra innsiden: Corsair

Her lager Corsair sine prototyper

Vi ble med inn bak dørene til selskapets hovedkontor og utviklingssenter.

Strømforsyninger med høy kvalitet

Mot slutten av vår lille tur rundt i Corsairs hovedkontor blir vi ledet mot området der de jobber med strømforsyninger og kabinetter. Vi har testet en hel hurv av dem, og felles for de fleste er at kvaliteten har vært veldig god.

En litt mindre testbenk for strømforsyninger
En litt mindre testbenk for strømforsyninger

Som så mange andre selskaper jobber Corsair hardt med å holde kvaliteten høy på sine produkter. For å kvalitetssikre strømforsyningene er det kjøpt inn mye stort utstyr, blant annet disse to automatiserte testbenkene.

De er bygget av Chroma, og kan teste både spenning, effektforbruk, rippel og mye mer. Kort og greit alt som trengs for å være helt sikker på at strømforsyningen vil fungere smertefritt praksis.

Et annet grep Corsair har gjort for å holde kvaliteten på topp er å teste strømforsyningene, og sertifisere dem, ved mye høyere temperaturer enn det som er normalt. Når de fungerer stabilt og godt på en høy temperatur, vil de fungere langt bedre ved normale temperaturer.

For å teste dette bruker de to store blå varmeovner, som den på bildet over. Her kan temperaturen holdes på et konstant høyt nivå, samtidig som strømforsyningen er koblet til de store testbenkene fra Chroma.

Kabinetter i mange nyanser

En liten stund etter at Corsair i 2010 lanserte kabinettet Graphite 600T, ble det også tilgjengelig i en helt hvit versjon.

– Det hvite kabinettet ble langt mer populært enn vi hadde sett for oss, forteller George Makris.

To blå kabinetter, lyseblå bak og blågrå øverst
To blå kabinetter, lyseblå bak og blågrå øverst

De begynte derfor å eksperimentere med flere farger. Da vi var på besøk var fargen blå den hete poteten. Rundt om i bygget fant vi en rekke kabinetter dekket i forskjellige blånyanser. Noen var lyse, noen var knalle og andre var nesten sorte.

– Det er utrolig vanskelig å bestemme seg for en farge vi kan lansere, det er veldig mange variasjoner å velge mellom, sier Makris.

Denne fargen går på kontoret under navnet
Denne fargen går på kontoret under navnet "Nissan Blue"

Den blå versjonen av Graphite har ikke kommet på markedet enda, og det er ikke sikkert om den noen gang vil gjøre det. Selskapet ser nærmere på en rekke nyanser, og prøver dem i alle former for belysning før de til slutt bestemmer seg for at det skal lanseres.

Mer kommer før sommeren

Med det var vårt besøk to timer lange besøk hos Corsair i stor grad over for denne gangen. Vi takket for oss og tok turen videre på vår ferd i Silicon Valley. Vi har fortsatt en rekke saker på lager, følg med i tiden fremover.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen