Her lager Corsair sine prototyper

Rapport fra innsiden: Corsair

Her lager Corsair sine prototyper

Vi ble med inn bak dørene til selskapets hovedkontor og utviklingssenter.

Nyproduserte vifter

De siste tre årene har Corsair gått fra å holde seg til minnemoduler, til å produsere produkter innenfor en rekke kategorier. Da vi var på besøk i januar jobbet selskapet med enda en ny produktkategori – vifter. Vi fikk ta og kjenne på en rekke prototyper, men bilder kunne vi naturlig nok ikke ta.

Vi snakket med flere av personene som jobber med den nye satsningen, om hva de gjorde og hvordan Corsair skulle kunne differensiere seg i et marked der dagens produkter er veldig like.


I videoklippet over ser du først George Makris, produktsjefen for vifter, strømforsyninger, kabinetter og kjølere. Videre er det Aaron Neal, ingeniørsjefen for de samme kategoriene, som forteller hvilke faktorer de har sett på når de har utviklet sine nye vifter.

Maskinen Aaron har bak seg er en ISO-sertifisert testbenk for vifter, laget av Longwin. Corsair har brukt denne for å måle helt nøyaktig hvor godt konkurrerende produkter yter i praksis, og hvilke designtilpassinger de har gjort som Corsair kan forbedre.

– Vi ser ofte at ikke alle produktene treffer det spesifikasjonene sier, forteller Neal, uten å nevne spesifikke merker. Corsair går ikke konkurrentene etter sømmene for å finne ut hvor de eventuelt tar feil, men for å være helt sikker på at det de selv leverer fungerer best i praksis.

– Det finnes utrolig mange forskjellige design på selve bladene til viftene. Men bladene er ikke alt, vi har funnet ut at huset rundt viften har utrolig mye å si for ytelsen og støynivået. Dette er faktorer mange ignorerer, sier Makris.

Detaljer er utrolig viktig om en vifte skal ha god ytelse og lavt støynivå
Detaljer er utrolig viktig om en vifte skal ha god ytelse og lavt støynivå

Etter besøket vårt har viftene nå blitt lansert med varmemerket «Corsair Air Series», og det er ikke lenge til de vil være å finne i norske nettbutikker.

Bli med over til siste side, så skal du få se hvordan selskapet jobber med strømforsyninger og kabinetter »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen