Her lager Corsair sine prototyper

Rapport fra innsiden: Corsair

Her lager Corsair sine prototyper

Vi ble med inn bak dørene til selskapets hovedkontor og utviklingssenter.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Avanserte maskiner

Vel inne i laboratoriet kommer vi først over maskinene Corsair bruker til å lage minnemoduler, som du så på forrige side. Man starter først av alt med helt grunnleggende kretskort, som Corsair bestiller inn.

Det er på slike plater at minnemodulene blir laget. Det eneste denne inneholder, er PCB – plastmaterialet et kretskort er bygget på – og interne kobberbaner.

Modulene plasseres så i en maskin som dette, som gir dem et belegg med fluks og loddetinn. For å sørge for at belegget legger seg på riktig sted på kretskortene, bruker man en maske.

Robert Pearce holder frem en maske som brukes til å produsere minnemoduler.
Robert Pearce holder frem en maske som brukes til å produsere minnemoduler.

– Vi legger kretskortene og en maske som dette inn i maskinen. Maskinen vil så smøre et lag med fluks og loddetinn over masken. Dette blir dyttet igjennom små hull i masken, og ned på kretskortet, forklarer Pearce.

Kretskortene går så videre til neste maskin, som skal plassere alle de små komponentene som motstander, kondensatorer og minnebrikker på modulene. Alle disse komponentene er rullet opp på bånd, som står plassert på traller rundt om i rommet.

En spesiell maskin blir så ladet med disse båndene, som plasserer dem med stor presisjon og høy hastighet rundt om på kretskortet, der det er nødvendig.

Selv om modulene som lages her er prototyper, er det en maskin som gjør denne jobben fremfor mennesker. Det går raskere og er mer pålitelig, samtidig som de da er sikre på at maskinene som skal masseprodusere minnemodulene vil fungere skikkelig.

Lager én side om gangen

Når det er gjort sendes modulene inn i en stor ovn. Her varmes modulene opp til en høy temperatur, slik at loddetinnet som blir påført smelter. Det binder da kretskortet og de individuelle komponentene sammen.

– Disse maskinene kan ta én side av kretskortet om gangen. Vi legger fluks og komponenter på den ene siden og sender det i ovnen, før vi snur kretskortet og tar en runde til, sier Pearce.

Sluttresultatet er ferdige minnemoduler, som står stablet på brett rundt om i laboratoriet. De røffeste modellene er pakket inn i et varmeledende skall, som settes på manuelt.

Bli med til neste side, så skal du få se SSD-er og kvalitetstesting av komponenter »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen