Her lager Corsair sine prototyper

Rapport fra innsiden: Corsair

Her lager Corsair sine prototyper

Vi ble med inn bak dørene til selskapets hovedkontor og utviklingssenter.

Hardware.no/Fremont: I januar tidligere i år gikk vårt ukesopphold i Silicon Valley mot slutten. Vi hadde vært på besøk hos store IT-aktører som Intel, Nvidia og Google for å nevne noen.

Nå bar turen videre til Corsair, selskapet som originalt var kjent for å produsere minnemoduler. I dag lager de både kabinetter, SSD-er, lydprodukter og mye mer – produkter som er særs populære her til lands.

De fleste teknogigantene i Silicon Valley ligger på den sørlige siden av San Francisco-bukten, men Corsair ligger mot øst, i Fermont, langs fjellinjen som grenser mot de store ørkenslettene. På veien over kjører vi forbi andre kjente merkevarer, som Dell og LSI, før vi ruller inn på området til Corsair en onsdag ettermiddag.

Resepsjonsområde
Resepsjonsområdet

Vel innenfor dørene blir vi i resepsjonsområdet møtt av Robert Pearce, senior teknisk markedsføringsspesialist i selskapet. Som så mange andre vi har møtt og møter utover denne dagen, er han en person som virkelig kan faget, og han vet hva han prater om når diskusjonene dreier inn mot det tekniske.

Der «alt» skjer

Dagens agenda er relativt lettbeint, men veldig spennende. Pearce skal gi oss en omvisning på hovedkontoret, stedet der de utvikler og produserer prototyper og gjør en rekke former for kvalitetstesting.

Han forteller oss at så godt som alt foruten selve masseproduksjonen skjer her. Skal de lage en ny minnemodul, lages prototypen her. Skal de lage en strømforsyning, blir den designet her, skrudd sammen på en fabrikk, og sendt tilbake til hovedkontoret for kvalitetssjekking og eventuelle reparasjoner. Skal Corsair kaste seg inn i en helt ny produktkategori, noe de gjør titt og ofte, kjøper de inn utstyret som trengs for å utvikle produktene her.

I likhet med samtlige kontorbygg vi har besøkt i USA, sitter de ansatte i tradisjonelle avlukker – i motsetting til det åpne landskapet som er veldig vanlig her til lands. Men det er ikke i disse avlukkene de spennende godsakene ligger, de finner vi bak egne lukkede dører, Corsairs minilabber.

Det er i store rom som dette hvert eneste Corsair-produkt blir utviklet. Minnemoduler, SSD-er, kabinetter, strømforsyninger, vifter, lydprodukter og mye mer har egne stasjoner og egne ansatte som kontinuerlig ser hva som kan gjøres for å lage gode og funksjonsrike produkter.

Bli med videre i artikkelen, så skal du få se både video og bilder av utviklingsområdet, og kanskje ett og annet produkt som aldri ble lansert »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen