Rapport fra innsiden: Asus

(Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Hos Asus har de ansatte egen spa-avdeling

Vi har vært på besøk i hovedkvarteret til Asus.

Hardware.no/Beitou: Bak stengte stålporter i Taipeis Beitou-distrikt ligger Asus' hovedkvarter. En speilblank fasade skjermer hundrevis av ansatte fra hele verden for varmen, der de jobber på spreng for å utvikle maskinvare i alle slags kategorier – fra ekstreme entusiasthovedkort til rimelige smarttelefoner.

Det er en imponerende bygning, med en egen rundkjøring som dominerer uteplassen like bak porten. Vaktene smiler og slipper oss inn, og i en luftig resepsjon av blankpolert marmor møter vi vår guide.

– Vennligst pakk ned kameraet

Beskjeden vi får er ikke til å misforstå: I lobbyen og i utvalgte områder er det greit å ta bilder, men etter å ha gått inn i heisen som tar oss ned til Asus' avanserte testfasiliteter må alt opptaksutstyr legges i vesker og ryggsekker. Mens vi er på besøk blir disse blir oppbevart for oss.

Lobbyen i Asus' hovedkvarter er lys, åpen og luftig, og det er stadig noen som kommer og går.
Lobbyen i Asus' hovedkvarter er lys, åpen og luftig, og det er stadig noen som kommer og går.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Her er det nemlig altfor mange forretningshemmeligheter til at vi kan ta bilder av hva vi vil. Etter besøket kommer vi til å få en USB-pinne med godkjente bilder, som Asus-ingeniørene har finkjemmet for å sikre at det ikke er noe hemmelig på dem, men våre egne kameraer og lydopptakere må altså vekk.

Like innenfor lobbyen, og rett under kantina, finner vi et digert treningsanlegg komplett med en basketballbane i full størrelse. Når de ansatte er ferdige å trene kan de besøke bygningens egen Starbucks-kafé, som de ansatte i hovedkvarteret visstnok er svært fornøyde med – ettersom de skryter av den til sine Asus-kollegaer i andre kontorer ved hver anledning de får, om vi skal tro vår nordiske pressekontakt i selskapet.
Like innenfor lobbyen, og rett under kantina, finner vi et digert treningsanlegg komplett med en basketballbane i full størrelse. Når de ansatte er ferdige å trene kan de besøke bygningens egen Starbucks-kafé..Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Før vi kommer så langt skal vi imidlertid opp noen trapper, og vår guide viser stolt frem fasilitetene. Det er tydelig at Asus ser en verdi i å ha glade ansatte, for her er det ikke spart på noe. Vi får vite at vi skal få se på spaanlegget hovedkvarteret er utstyrt med, men først passerer vi et treningsanlegg med dusinvis av flunkende nye apparater – og til og med en innendørs basketballbane i full størrelse.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen