Rampage II Extreme er lanseringsklar

Lanseringen av Intels X58-brikkesett nærmer seg nå med stormskritt. Produsentene går nå på høygir, og Asus er intet unntak.

Vi har tidligere vist bilder av både P6T Deluxe samt en tidlig versjon av Rampage II Extreme. Nå har det imidlertid dukket opp bilder av det som skal være det lanseringsklare kortet.

Som vi ser er kortet utstyrt med en over middels kraftig kjøleløsning, mye lik de vi har sett på produsentens tidligere P45-kort.

Spesifikasjoner verdig en konge

Videre er kortet utstyrt med Sokkel B (LGA1366) for Intel Core i7, mulighet for trekanals minne (seks DDR3-1333-minnespor, maks 24 GB), 16-fas strømstyring til CPU, 3-fas strømstyring for minne og QPI/VTT – 12 USB porter, to Firewire, to Gigabit LAN, syv SATA, en ekstern S-ATA, tre PCIe 2.0 x16, to PCIe 2.0 x1 og en PCI 2.2

Kortet kommer med mulighet for både Crssfire og SLI i form av 3-veis SLI, Quad SLI, 3-veis CFX og Quad CFX &ndash uten å måtte bruke såkalte "crackede" drivere..

Videreutvikler Tweakit og Probeit

For å hjelpe overklokkerne på deres vei opp i stigene, er kortet i likhet med enkelte av produsentens tidligere kort utstyrt med hands-on hardware-basert overklokking med Tweakit og Probeit – denne gangen tatt opp et enda et hakk. Dette består av et kontrollpanel for justering av FSB-frekvens og lignende, samt åtte punkter for måling og justering av spenninger.

Tweakit-systemet kan brukes når som helst, selv når en eventuell benchmark er i full gang – noe som kan være til stor hjelp for overklokkere som søker de ultimate scores.

Pris og tilgjengelighet i Norge er så langt ukjent.

(Kilde: Asus)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen