Rambus saksøker igjen

Innholdet av søksmålet denne gangen gjentar de søksmålene Rambus anla mot Samsung på slutten av 90-tallet, og samler alt i ett søksmål. Ifølge Rambus skal Samsung angivelig ha brutt elleve patenter som involverer SDRAM- og DDR-minneteknologi.

I tillegg har Rambus tatt ut et eget søksmål mot Samsung som går på påståtte brudd på patenter innen GDDR2- og GDDR3-teknologi. Begge søksmålene ble innlevert på mandag, i distriktsretten for det nordlige California.

Samsung har tidligere lisensiert relevant teknologi fra Rambus, men avtalen skulle ifølge planen gå ut denne måneden. Ifølge vilkårene for den opprinnelige lisensen skulle Samsung betale 3,5 prosent provisjon på salget av DDR-minne til Rambus. I 2001 klarte Samsung å forhandle seg til en noe lavere prosentdel, som førte til utbetalinger til Rambus på mindre enn 3 millioner USD per kvartal.

Ifølge en talsmann for Rambus setter man fortsatt pris på forholdet til Samsung, som en av de viktigste produsentene av XDR DRAM og RDRAM. Den samme talsmannen håper forholdet til Samsung vil normalisere seg i fremtiden.

Samsung har vært den største produsenten av minne basert på RDRAM-design. Rambus uttaler i en pressemelding at søksmålene ikke vil gå ut over Samsungs rolle som produsent av RDRAM og XDR DRAM.

Tidligere i år ble også Hynix, Infineon, Nanya og Inotera saksøkt av Rambus.

(Kilde: Extremetech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen