Rambus inn på Intels veikart?


XDR DRAM-minnebrikke

Intel er allerede Rambus' største kunde, men for at salget virkelig skal nå de store høydene, er selskapet avhengig av at Intel kaster seg over XDR DRAM-teknologien.

Som kjent har Intel tidligere benyttet minneteknologi fra Rambus i sine hovedkort, nemlig RDRAM. I 1999 bestemte brikkegiganten seg for å ta i bruk Rambus-minne i forbindelse med sine nye Pentium 4-systemer. Dette ble etter hvert forkastet til fordel for den mer utbredte og prisgunstige SDRAM.

I kjølvannet av dette har det rast en rekke rettssaker, mellom Rambus og de store produsentene av SDRAM, som Infineon, Micron og Hynix. Ifølge Rambus benytter nemlig både SDRAM og DDR SDRAM teknikker som er direkte hentet fra RDRAM.

Enkelte store minneprodusenter gikk derimot med på å lisensiere Rambus' teknologi, inkludert Samsung, Elpida og Toshiba. Infineon, Micron og Hynix valgte på sin side å gå rettens vei i kampen mot Rambus.

Senest forrige måned ble Rambus og Infineon enige om en avtale, hvor Infineon blir en lisenstaker av Rambus' teknologi. Rettssakene mot Micron og Hynix pågår fortsatt.

Midt oppe i det hele har Hynix og Infineon vedgått at selskapene har bedrevet prisfiksing i perioden 1999 til 2002. Samsung og Micron er også i søkelyset i denne saken.

Ifølge Rambus tilbyr XDR SDRAM bedre ytelse og forbruker mindre effekt enn dagens DDR2-minne. Så er spørsmålet hva slags minneteknologi Intel skal velge etter DDR2. Blir det en kamp mellom DDR3- og XDR-minne?

I 2006 skal Rambus være klar med 2. generasjon XDR SDRAM - XDR2. Samtidig vet vi at Intels veikart på dette området ikke går lenger enn 2006. Intel har foreløpig ikke på noen måte bundet seg til å benytte DDR3-minne. Det kan være duket for Rambus og XDR2.

(klider: The Street, VR-Zone)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen