Rambus og Micron inngår «patentsamarbeid»
(Bilde: Shutterstock, 86216716)

Rambus og Micron inngår «patentsamarbeid»

Legger årevis med krangling i retten bak seg.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Rambus, en gammel gigant innen minneverdenen, har i årevis formelig drevet krig mot andre teknologiselskaper over rettighetene til minneteknologi. Så tidlig som i 2005 skrev Hardware.no om at selskapet saksøkte både Hynix, Infineon, Nanya og Inotera over brudd på 18 patenter vedrørende DDR2, GDDR2 og GDDR3-RAM, og bare måneder senere var det Samsungs tur til å bli saksøkt.

Samsung svarte like så greit med et motsøksmål like etter, men i 2006 fortsatte Rambus i samme løype, og saksøkte Micron for tilsvarende patentkrenkelser. Søksmålet mot Samsung førte til sist frem, og Rambus ble tilkjent 900 millioner dollar i erstatning. Nå går den årelange kampen mot Micron også mot slutten.

Endelig kom de til enighet

Micron og Rambus forteller nemlig i dag, gjennom en felles pressemelding, at de har signert en krysslisensieringsavtale for patenter. Micron får dermed rettighetene til å benytte alle Rambus-patenter for integrerte kretser, inkludert for minneprodukter.

Enkelte av minneproduktene det gjelder vil få en evigvarende, forhåndsbetalt lisens etter at den første avtaleperioden utløper. Avtalen omfatter dessuten både Micron- og Elpida-produkter.

Som betaling for disse rettighetene må Micron ut med en lisensavgift hvert kvartal de neste syv årene til Rambus, som blir begrenset oppad til 10 millioner dollar per kvartal – altså høyst 280 millioner dollar i løpet av hele perioden.

Kan utvides hvis Micron vil

I tillegg vil Micron ha en åpen rett til å utvide denne syvårige periodens varighet. De to selskapene har som ledd i avtalen også bestemt seg for å sette til side alle pågående søksmål vedrørende konkurransevridning og patentkrenkelser.

– Denne milesteinavtalen lar begge selskapene legge årevis med krangling i rettsvesenet bak seg, og åpner dørene for fremtidig samarbeid. Vi vil nå fortsette å fokusere på å utvikle innovativ teknologi og å fremme vårt mer åpne, samarbeidsvillige forhold til resten av bransjen, sier Ron Black, administrerende direktør for Rambus, i en pressemelding.

De øvrige delene av avtalen er imidlertid hemmelig, men Rambus holder akkurat nå en konferansesamtale gjennom sin investortjeneste hvor de åpner for å snakke nærmere om avtalens innhold. Denne konferansesamtalen vil kunne spilles tilbake i én uke gjennom selskapets investorrelasjons-nettside.

DDR2 begynner å bli en stund siden:
HMC er åtte ganger raskere enn DDR3, og er nå satt i produksjon »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen