Test

Rambo Trilogy

Se større versjon og flere bilder
Godeste Rambo holder seg i god form.

Rambo er den udødelige rollefiguren til Sylvester Stallone som drar på nye voldsomme eventyr etter å ha dimmet fra militæret hvor han tjenestegjorde under Vietnamkrigen. Som elitesoldat var han en av de beste, og formen har han imponerende nok beholdt i sitt sivile liv. Om den fysiske formen er bra så kan ikke det samme sies om den psykiske. Mannen virker tilbakestående og bruker det barnslige uttykket "det var de som startet" når han forklarer til sin tidligere overordnede hvordan han kom opp i vanskelige situasjoner. Ellers er han særdeles lite fornøyd med statusen gamle krigsveteraner fikk i landet de hadde ofret livet for.

First Blood

I den første filmen møter vi krigsveteranen som vandrer rundt på den amerikanske landsbygda. I en by blir han sjikanert av den lokale sheriffen og blir etter hvert tatt med til politistasjonen for løsgjengeri. Her får han smake litt god, gammeldags politivold, noe som gjør at han får flashback til det han opplevde i fengsel i Vietnam, og han bestemmer seg for å rømme.

Rambo forlater politistasjonen i dårlig forfatning, og en del politimenn med brukket nese vil ha hevn for ugjerningen. Flukten fører ut i kupert skogsområde hvor det etterhvert er 200 politi og utkommanderte heimevernsoldater som leter etter ham. Bare en er positiv til ham, og det er hans gamle læremester oberst Trautman, som ankommer byen for å redde livet til de som leter etter Rambo.

Tilbake til Vietnam

I oppfølgeren blir Rambo tatt inn i den militære varmen igjen. Denne gangen skal han tilbake til Vietnam, hvor han skal bevise at det finnes flere amerikanske fanger i vietnamesiske fangeleirer til tross for at det var et tiår siden krigen var over. Oppdraget er selvfølgelig uoffisielt, og hvis han mislykkes vil det ikke bli satt igang en redningsaksjon.

Han finner dem raskt, men får bryne seg på litt problemer når han finner ut at vietnameserne får hjelp av russerne. Triologiens eneste øyeblikk som er av romantisk art skjer i denne filmen, uten at det blir for rosenrødt og sukkersøtt av den grunn.

Comeback i Afghanistan

Se større versjon og flere bilder
I "Rambo III" er russerne skurk, og dermed Bin Laden helt?

I den tredje og siste filmen har Rambo trukket seg helt tilbake og vil ikke høre snakk om å gå tilbake til tjeneste i militæret. Dette til tross for at hans gamle overordnede, oberst Trautman, spør pent om å bistå ham i en operasjon hvor de skal overlevere raketter til afghanske motstandsfolk. I god James Bond-stil er det selvsagt russerne som er de onde.

Når vår helt får høre at hans gamle sjef er blitt tatt til fange i det mislykkede oppdraget stiller han selvsagt opp. Sammen med sine afghanske medhjelpere tar han opp kampen. I denne filmen får man også et av triologiens mest uforglemmelige øyeblikk; nemlig når Rambo tetter hullet i mageregionen han hadde fått av en splint ved å legge krutt i såret før han tenner på. Høyst urealistisk, men allikevel et stort øyeblikk i Sylvester Stallones skuespillerkarriere.

Rambo Trilogy   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen