Rakner Facebook?

Når toppsjefene i teknologifirma begynner å selge unna store deler av aksjene sine, starter selvsagt spekulasjonene. Nå svirrer ryktene etter at ni ansatte i ledelsen forsøker å bli kvitt aksjene sine.

Under markedspris
I seg selv er det oppsiktsvekkende og kontroversielt at ansatte i et relativt nyoppstartet teknologifirma selger, før firmaet enten børsnoteres eller kjøpes opp. At aksjene også legges ut til langt lavere pris enn den estimerte totalsummen på 15 milliarder dollar tilsier, får analytikere til å heve på øyenbrynene.

Både aksjemeglere som opererer i Silicon Valley, og Facebook-ansatte som ønsker å være anonyme, bekrefter overfor Business Week at store deler av de ansatte nå forsøker å få solgt aksjene sine.

Kunstig verdi
Prissettingen som er anslått til 15 milliarder dollar er basert på det Microsoft betalte da de kjøpte en del av selskapet. Nyhetsredaktør Sigvald Sveinbjørnsson i NA24 tror imidlertid forsøkene på å selge ikke har noe med problemer i selskapet å gjøre.

- Det er nok mange som ser nå at verdsettingen av selskapet for øyeblikket er svært gunstig, og dermed ønsker å gjøre disse papirpengene om til reell kapital. At de er såpass mange i antall kan vel kanskje være en pekepinn på at man internt ikke har helt tro på at inntjeningen vil være så stor som først forventet. Prislappen på selskapet er også basert på inntjeningen som vil komme på lang sikt, sier Sveinbjørnsson til Teknofil.

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen