Tour de France neste? (Bilde: Dortmunder9 / YouTube)

Rakettsykkel satte fartsrekord

Syklist fyker av gårde i 263 kilometer i timen.

Her er et triks som kanskje Lance Armstrong kan fatte interesse i: En sykkel som går fortere enn olja lyn. Denne rakettsykkelen er imidlertid ikke for pyser, da den kan gå opptil tre ganger så fort som fartsgrensen på vanlige motorveier her til lands. Som om ikke dette er raskt nok for en bil, prøv å forestill deg hvordan det føles for en syklist.

Den franske syklisten François Gissy er en slik tøffing, og har nå satt en ny fartsrekord for sykler med vanvittige 263 kilometer i timen. Se videoene av rekordforsøket nederst i saken.

Ikke noe fiksfakseri

Det sprø påfunnet foregikk på en åpen vei i Munchhouse i nordøst-Frankrike, og slo den tidligere rekorden på 242,6 km/t fra 2002.

Sykkelen er modifisert med en sveitsisk rakett, som blåser ut damp etter en kjemisk reaksjon på innsiden – med flytende hydrogenperoksid som én av ingrediensene.

Gissy var i tillegg kun 5 km/t unna den overordnede rekorden for spesialsykler på landejorda, som var på 268,8 km/t i 1995, satt av en sykkel med et spesialbygd aerodynamisk system og suspensjon. Sykkelen til Gissy klarer seg derimot uten slike støttetiltak og er mer vanlig – med unntak av raketten, så klart.

Også toaletter er raske nå til dags:
Verdens raskeste dass suser avsted »

Se sykkelen fyke av gårde i 163 km/t:

I 180 km/t:

Og til slutt i 263 km/t:

(Kilde: Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen