Raidsonic Icybox IB168SK

Raidsonic er en av disse produsentene som tilsynelatende spyr ut en rekke produkter uten at det er så stor forskjell på dem. Fokuset ligger på ulik innpakning av harddisker og optiske enheter. Blant annet tilbyr de en rekke harddiskkabinetter, raidløsninger, NAS-løsninger og drevrammer. Drevrammen vi skal titte nærmere på skiller seg glatt fra de andre drevrammene vi har sett til dags dato, mye grunnet sin enkelhet.

Spesifikasjoner

Icybox IB168SK er en drevramme for SATA-baserte harddisker. Bak har den tilkobling for strøm og signaler, begge av SATA-typen. Rammen tar opp en standard brønn for 5 ¼-tommers enheter.

Tradisjonelle drevrammer er gjerne utstyrt med skuffer som man plasserer harddisken i. Dette er ikke tilfelle med IB168SK, her kommer hele harddisken rett ut. Dette gjør at blant annet kjølingen blir vesentlig bedre, her er det ingen lukket skuff. Dette innebærer også at man slipper en liten og støyende vifte som man ellers gjerne har på slike enheter.

Drevrammen er utstyrt med vibrasjonsdempende oppheng for harddisken i form av fire gummiplugger. Disse fungerte helt utmerket under testperioden. Det er ingen vifter på enheten.


SATA-signalet videresendes direkte gjennom enheten, så overføringsraten vil være som den ellers er for SATA.


Montering

Drevrammen skyves rett inn i en ledig 5 ¼-tommers brønn, med mindre man har et kabinett som baserer seg på en skinneløsning. Deretter festes den med fire medfølgende skruer. I tillegg må man feste kabler for strøm og signaler til rammen. Deretter er enheten klar til bruk, enkelt og greit.

I bruk

IB168SK er enkel i bruk. Det er ingen form for slark når man setter inn en harddisk, og den treffer sporene bak i rammen uten problemer. For å ta en harddisk ut igjen må man stoppe enheten før man drar ut hendelen, med mindre man har en kontroller som støtter Hot-Swap da.


Det er også mulig å låse fast harddisken hvis man skulle ønske det.

Konklusjon

I forhold til andre drevrammer har Icybox IB168SK to store fordeler slik vi ser det. For det første er det ikke egne skuffer som må brukes, dette innebærer at man enkelt kan bytte den harddisken man har i rammen til en annen. For det andre får harddiskene på denne måten bedre kjøling ettersom de står fritt i kabinettet. Vi har også sansen for det vibrasjonsdempende opphenget som er benyttet.

Mangelen på en egen skuff innebærer også at harddisken er mer utsatt, men dette burde gå greit så lenge man er litt forsiktig.

Prisen synes vi er litt høy. Omlag 300 kroner må man ut med for IB168SK, 150-200 kroner synes vi hadde vært en mer gunstig pris.

 


+ Gjør jobben sin
+ Vibrasjonsdemping
+ Harddisker passer rett inn uten ekstra skuff
+ Vifteløs


- Noe høyt priset

 

Takk til Raidsonic som sendte oss produktet til test.

RaidSonic IB-168SK-B

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen