RAID kontroller for bærbare PCer

VIA har produsert de første enheter av VT6421 -- brikken som fungerer som en kontroller for å tilby dataoverføring med Serial ATA (S-ATA). Brikkesettet er utviklet for stasjonære og bærbare datamaskiner og er optimalisert til ordinær bruk med PCI-kort og PC kort (CardBus, PCMCIA) for sistnevnte produktkategori.

VIA opplyser støtte for opptil to harddisker over i en spesifikasjon som er tuftet på S-ATA, to IDE-baserte tilkoblingsenheter, samt utvidet støtte for RAID nivå 0 (Level 0), nivå 1 (Level 1) og JBOD. "Just a Bunch of Drives" er et de facto uttrykk for en enkel standardløsning som hverken garanterer feiltolernse eller ytelse, i nærheten av RAID. Mens RAID lagrer data i fysiske harddisker, overfører JBOD data i en logisk diskenhet. Dermed kan datamaskiner være utsatt for utrygg sikkerhetshåndtering.

S-ATA setter fart på RAID

RAID er kjent for å anvende "striping", en mekanisme som partisjonerer kapasiteten til en harddisk i enheter og som er rangert etter sektorer fra 512 bits og oppover i flere gigahertz (GHz).

Serial Advanced Technology Attachment eller S-ATA, er den siste standard for tilknytning av harddisker og som uttrykket gir inntrykk av, er S-ATA basert på seriell signaloverføring. Mens IDE-standarden (Integrated Drive Electronics) som fremdeles blir mye brukt i privatmarkedet viser til parallell signalering.

Introduksjonen av S-ATA i år 2000 har satt et fottrykk av fleksibel, tynnere og mindre formfigur enn flatkabelen som trengs i konvensjonelle harddisker. Men til gjengjeld er S-ATA-kabler lengre. Da det bare er 7 strømledere i S-ATA i motsetning til 40 i P-ATA), er det mindre hentydning til elektromagnetisk støy og avbrudd (EMI). Dessuten er spenningen som tiltrekker dataflyten 250 mV for S-ATA og 5 V for P-ATA.

Brikkearkitekturen i ViA VT6421 er utmålt til en størrelse på 14 x 20 millimeter og kretsløpet har 128-pinner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen