Radon HD 2900 XT mangler UVD


Klikk for større bilde

Avivo HD er siste generasjon videoteknologi fra AMD, og finnes i Radeon 2000-serien. Teknologien sørger blant annet for hardware-akselerasjon av filmer i formater som H.264/AVC, VC-1, DivX og MPEG-2.

Som en del av Avivo HD finner vi UVD - Universal Video Decoder, som består av fire steg i prosessen med å akselerere video. Radeon HD 2900 XT viser seg nå å støtte kun de tre siste stegene, mens det første steget er det viktigste.

Dermed har Radeon HD 2900 XT de samme videoegenskapene som forrige generasjon grafikkprosessorer fra ATI, som er utstyrt med støtte for Avivo-teknologien.

Ifølge tester gjør dette sitt til at Radeon HD 2900 XT opererer med et prosessorforbruk på rundt 50 prosent ved avspilling av HD-materiale som HD DVD og Blu-ray på et high-end-system (Core 2 Xtreme 6800). På mer "normale" oppsett betyr det at et prosessorforbruk på 70-80 prosent neppe er utenkelig.

Radeon 2400 og HD 2600 støtter imidlertid alle fire stegene i UVD, og kan dermed spille av HD-materiale med et prosessorforbruk på bare 10-15 prosent. Dermed blir effektforbruk og varmeutvikling langt mindre, og systemet blir ikke totalt uresponsivt ved avspilling av HD-filmer.

GeForce 8800-serien mangler også full støtte for video-akselerasjon, mens GeForce 8600- og 8500-serien har denne støtten. Hvorfor får ikke toppmodellene også nyte godt av maksimal videoytelse?

Vi kommer tilbake med tester av videoytelse og -funksjonalitet på dagens grafikkprosessorer.

(Kilder: Dailytech, Tech-report)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen