Radio uten FM-nett

Svært mange av dagens mobiltelefoner selges med støtte for FM-radio.

Med FM-radio er du imidlertid i FM-dekningens vold, og hvor du beveger deg har mye å si for kvaliteten på signalet.

Telenor Mobil og Nordic Web Radio har nå inngått et samarbeid som gjør at du kan lytte til radio via 3G-telefonen til og med i områder uten FM-dekning.

Nordic Web Radio spesialiserer seg på lyd og interaktive tjenester, og er størst i Norden på webradio.

For å kunne lytte til radio via den nye tjenesten trenger du en 3G-telefon eller en nyere mobiltelefon med støtte for GPRS. Og et abonnement hos Telenor, selvfølgelig.

Blant de tolv tilgjengelige kanalene kan du velge mellom Radio 1, P4, Radio Adressa, Soundtraxx, VG Radio, Energy og The Voice, for å nevne noen.

Du får imidlertid ikke nyte tilbudet uten å måtte fiske opp en liten sum av lommeboken. For å lytte til en radiokanal i én time må du ut med en tier. Prisen for ett døgn er 20 kroner. Vil du benytte deg av tjenesten i en hel uke, vil det koste deg 40 kroner.

Det koster å ombestemme seg
Dette er prisen du må betale for å få lytte til én kanal. Hvis du bestemmer deg for å bytte kanal, må du betale på nytt. Når du først har betalt denne summen, må du ikke betale for den ekstra trafikken over nettet.

Jørgen Torvmark, administrerende direktør i Nordic Web Radio, har stor tro på tjenesten, og sier til Digi.no:

- En av radioens tradisjonelt viktigste egenskaper er at den er lett tilgjengelig, uansett hvor man er og hva man gjør. Det er da både naturlig og logisk å gjøre radio tilgjengelig på mobiltelefonen når båndbredde og mottakere nå gir god kvalitet og en uvanlig fin brukeropplevelse.

Han mener også at kundene kommer til å ville betale for å høre på radio, og sammenlikner situasjonen med de stadig større summene som brukes på ringetoner og andre underholdningstjenester til mobiltelefonen.

Selskapet har allerede slike tjenester i Sverige og Danmark, i samarbeid med mobiloperatøren 3.

Digi.no forsøkte å teste tjenesten, med mer eller mindre hell, først ved hjelp av Operas nettleser på Nokia 6680 med Chess-abonnement, deretter med Nokias egen nettleser. Forsøket endte med konklusjonen at tjenesten fungerer best på telefoner med Telenor-abonnement og ferdig oppsett.

Tjenesten finner du på http://wap.minradio.no/.

(Kilde: Digi.no, Nordic Web Radio)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen