Radeon X800 SE til butikkene

Annonsør­innhold
Les hele saken »

ATIs Radeon X800-familie får snart et nytt medlem

ATIs Radeon X800 SE er kortet som skal tette hullet mellom den kommende X700-serien og resten av X800-kortene. I utgangspunktet skulle den derimot bare selges til produsenter av hele PC-er, og den har hittil bare å oppdrive hos Dell. Nå kommer 8 pipeline-versjonen av X800 snart som et frittstående kort til en butikk nær deg, ifølge X-bit labs.

Nyheten om at det svakeste medlemmet i X800-serien kommer til butikkene kommer få uker etter at NVIDIA gjorde det samme med OEM-kortet GeForce 6800 LE - kan kanskje sees som en innrømmelse av at de siste toppkortene er litt i dyreste laget. Ifølge kilder i grafikkortbransjen ser virkeligheten derimot omvendt ut, og i hvert fall salget av de siste toppkortene til NVIDIA har vært over enhver forventning.

Bortsett fra at Radeon X800 SE får halvparten av pipelinene som finnes i X800 XT, får kortene noe raskere klokkehastigheter enn konkurrenten fra NVIDIA på 425 MHz kjerne og 256-bits DDR-minne på 800 MHz (effektivt). I tillegg kommer de vanlige VGA, DVI og TV-ut-kontaktene.

Ifølge kinesiske HKEPC skal disse kortene nå snart være å få kjøpt i vanlige butikker for mellom to og tre hundre dollar - eller omtrent det samme som GeForce 6800 LE.

(Kilder: kinesiske HKEPC, X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen