Radeon X800 SE for ferdigmaskinerATI Radeon X800 SE kommer til å dekke "hullet" mellom Radeon X600 XT og X800 PRO. X600 XT er som kjent kun utstyrt med 4 pipelines, til forskjell fra PRO-utgaven med 12. I motsetning til storebrødrene benytter ikke X800 SE GDDR3-minne, som kan gjøre det betydelig svakere enn resten av X800-"familien".

Ifølge X-bit labs, som var de første til å rapportere at DELL har begynt å selge ferdigsydde maskiner med de til nå ukjente X800 SE-kortene, har uoffisielle kilder fortalt at det får åtte pipelines. Dermed legger kortet seg midt i mellom topp- og mellomklassen, og blir således å sammenligne med Radeon 9800 SE - som også hadde halvparten av pipelinene som 9800 Pro hadde.

Dessverre har ATI sin pressetalsmann senere bekreftet overfor det samme nettstedet at kortene kun blir tilgjengelige for OEM-markedet, som vil si at det ikke kommer til å dukke opp i nettbutikkene med det første.

Ifølge en nettside hos DELL får X800 SE 128 MB 256-bit minne og en kjernefrekvens på 425 MHz, med PCI Express x16-grensesnitt. Ifølge overclockers.ru vil kortet også få en minnefrekvens på 350 MHz (700 MHz DDR).

Det er derimot ikke utenkelig at kortene kan dukke opp hos netthandlerne om ikke så alt for lenge, ettersom det kan være vanskelig for ATI å få OEM-partenerne sine til å skille mellom kortene som skal til butikken og de som skal til PC-produsenter. Det ville dessuten ikke være det første grafikkortet som har krysset over fra OEM til "retail" etter at folkets røst har blitt hørt.

(Kilder: X-bit labs, DELL)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen