Radeon X800 Pro i prislistene


PowerColor er av de tidligste med X800 Pro, men er også dyrest

Det første Radeon X800 Pro-kortet vil "lande" i Norge den 26. mai, ifølge distributøren Norek. Mange av ATIs partnere har dukket opp med X800 Pro-kort i prisguiden og i nettbutikkene i dag, og prisen ser ut til å ligge rundt 4000 kroner - omtrent 10x dollarprisen på kortene i USA.

Dette er til tross for at ATI slo fast at Radeon X800 Pro skulle være tilgjengelige samme dag som de ble lansert. Men dette har ikke hindret norske nettbutikker og distributører i å liste opp og ta ordre for kortene, som tross alt er nokså vanlig for varer som man vet er på vei til lageret.

Kortene som enn så lenge har dukket opp i prisguiden er fra PowerColor, Connect3D og Sapphire, som for øvrig også produserer ATIs egne referansekort. Alle kortene følger referansedesignen tett, har 256 MB minne, og utganger for VGA, DVI-I og TV.

Prisene varierer med opp til flere hundrelapper. Det billigste kortet i dag er Sapphire Radeon X800 Pro som koster drøye 3800 kroner, fulgt av Connect3D Radeon X800 Pro til i overkant av 3900 kroner, mens det dyreste ser ut til å være PowerColor Radeon X800 Pro som ligger på nesten 4100 kroner. Prisene på kortene blir oppdatert i prisguiden fra og med i dag.

Også andre steder i Europa, som for eksempel på System Builder Summit i Barcelona, bekrefter ATI-partnere at kortene ikke vil være på plass før mot slutten av måneden, melder nettavisen The inquirer.

(Kilder: prisguiden, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen