Radeon X800 går til OEM


Radeon X800 er nesten ikke å oppdrive i Norge

En kjapp sjekk i prisguiden i dag viser at de aller fleste Radeon x800 Pro og XT-kortene har en leveringstid på rundt en uke eller mer - og at veldig få faktisk har dem på lager. Dette er fordi X800-brikkene nesten har blitt for populære, skal ATI ha sagt på en investeringskonferanse nylig, i følge The Inquirer.

Ettersom ATI selv produserer kort for OEM-markedet, i tillegg til å levere grafikkbrikkene til produsenter for både retail og OEM, har produsentene av ferdigsydde maskiner blitt prioritert, skal ATI ha sagt. At selskapet først og fremst ser på antallet brikker som sendes ut døren, og OEM-produsentene bestiller svært mange slike, kan ha vært tungen på vektskålen for ATI.

Grafikkprodusenten Sapphire har også bekreftet dette bildet for HW.no, og sier at det er lang leveringstid på R420-kjernene som de bruker i X800-kortene deres. Sapphire lager også en rekke forskjellige kort for OEM-markedet med ATI-logo.

Det er i utgangspunktet normalt at OEM-produsentene får en større andel av brikkene enn Retail-parterne. I dette tilfelle tyder mye på at OEM-ene får enda mer enn vanlig, spesielt fordi ATI nekter for at de har produksjonsproblemer eller lavere enn normale yields.

(Kilde: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen