Radeon X700 i september/oktober


Snart kommer X800 sin lillebror

ATI RV410 har vært gjenstand for mye spekulasjon og lekkasjer, og i morgentimene i dag falt de siste brikkene i puslespillet på plass. Fra før av har vi fått vite om klokkefrekvenser og antall pipeplines og nå har vi også et navn og et lanseringstidspunkt.

Radeon X700 tar opp det ledige tallet mellom X600 og X800, og skal også ligge midt i mellom de to kortene når det kommer til både pris og ytelse. Kortet som skal konkurrere med NVIDIAs nylanserte mellomklassekort, GeForce 6600, får til og med nesten helt like spesifikasjoner. Det vil si kjernefrekvens på 500 MHz og minne på effektivt 1 GHz DDR, med åtte pipelines.

Lanseringen er ifølge Digitimes satt til månedsskiftet september/oktober, men det er uklart om ATI kan klare å levere nok brikker innen den tiden. Det er tørke på X800-brikker for tiden, og i motsetning til tidligere antakelser har NVIDIA ingen som helst problemer med å levere nok GeForce 6600-brikker.

Med like spesifikasjoner og omtrent lik ytelse, kan det bli nødvendig for ATI å levere mange nok brikker til frittstående kort i tide, dersom de ønsker å vinne den egentlig grafikkort-kampen: Om mellomsjiktet.

(Kilder: Digitimes, VR-zone)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen