Radeon HD 7950 er offisiell

Radeon HD 7950 er offisiell

Tilgjengelig i butikkene allerede nå.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

AMD har nå lansert Radeon HD 7950, også omtalt som Tahiti Pro. Dette er lillebroren til Radeon HD 7970 som ble lansert rett før jul. Egentlig var planen at HD 7950 skulle lanseres under årets CES, men dette ble utsatt for at tilgangen på kort skulle sammenfalle med lanseringen. En rekker skjermkort er med andre ord tilgjengelig i butikkene allerede nå.

Prisene er som ventet hakket stive, regn med godt over 3000 kroner om du vil ha et Radeon HD 7950 i dag, gjerne opp mot 4000 kroner.

Godt egnet for overklokking

Frekvensen er lagt på 800 MHz som standard, men AMD kommer med lovnader om solide overklokkingsmuligheter. Godt over 1 GHz skal være enkelt, og en rekke partnere kommer med skjermkort som er overklokket som standard.

Redusert strømforbruk

AMD Radeon HD 7950 har naturlig nok AMDs ZeroCore-teknologi. Det innebærer at kjernen blir satt i en slags dvalemodus i all den tid du ikke trenger den. Det eneste som forblir aktivt er et lite signal som venter til du gjør noe på maskinen, og som sa da vekker kortet igjen. Brukerne skal ikke merke ZeroCore, annet enn på et lavere effektforbruk da.

Totalt sett kan man regne med rundt 90 prosent lavere effektforbruk ved idle, og det er greit å få med seg.

Vi kommer tilbake med en test av nykommeren i løpet av kun kort tid. I mellomtiden kan du eventuelt lese tester rundt om på nett:

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen