Radeon HD 7900 i januar

Men Nvidias svar må vi vente på.

Som de fleste vet har det svirret flere rykter om lanseringen av AMDs nye skjermkortserie. Man har hatt et lite håp om å få se disse kortene i produksjon i siste halvdel av 2011, men dette kan man nå se forbi. Flere kilder opplyser nå altså at AMD lanserer sitt nyeste skjermkort, Radeon HD 7900 serien, i januar.

AMDs nye skjermkort som går under kodenavnet «Tahiti» baseres på ny 28 nm-teknologi. Den nye Tahiti-serien vil mest sannsynlig ende opp under produksjonsnavnet «Radeon HD 7xxx». Det vil komme flere utgaver av disse kortene, XT og PRO. Det er da trygt å anta at Radeon HD 7970, under kodenavnet «Tahiti XT» vil bli den raskeste enkelkjernekortet fra AMD. Radeon HD 7950 vil bli produksjonsnavnet til Tahiti PRO.

Brikkene kan kombineres og man vil sannsynligvis se et dobbelkjernekort i første halvdel av 2012.

For øyeblikket ser det ut til at AMD blir de første til å lansere skjermkort basert på 28 nm-teknologien da Nvidia måtte utsette sin lansering. Dette kan gi AMD en god mulighet til å få økt antall solgte skjermkort i første og muligens andre kvartal av 2012. Konkurransen mellom AMDs Tahiti og Nvidias Kepler vil bli stor, men AMD vil få et viktig forsprang.

Det finnes ingen konkret informasjon om de nye skjermkortene, men man kan trygt si at ytelsen på den nye Radeon 7970 vil bli betraktelig bedre enn på AMDs nåværende enkelkjernete flaggskip, Radeon 6970.

AMD Radeon HD 7970 kommer trolig til å banke lillebroren Radeon HD 6970
AMD Radeon HD 7970 kommer trolig til å banke lillebroren Radeon HD 6970

Mye tilsier at 2012 vil bli et spennende år for dataverdenen da vi får mange nye produkter på markedet som kan være verdt å ta en titt på.

(Kilde: Fudzilla)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen