Rick Bergman, Senior Vice President & General Manager, AMD Products Group, presenterte i fjor høst Radeon HD 6000-serien

Radeon HD 7000 nærmer seg

Når AMD eller Nvidia skal lage en helt ny generasjon med skjermkort, slik de gjorde med henholdsvis Radeon HD 5000-familien og GTX 400-familien, er dette en prosess som gjerne starter 5 år før lanseringen finner sted.

At AMDs kommende Radeon HD 7000-serie står på plakaten burde derfor ikke komme som en overraskelse, men nå ser det ut til skjermkortene er nærmere enn man tidligere har trodd.

Det Taiwanske nettstedet DigiTimes har snakket med kilder som sier at AMDs kommende rekke skjermkort, som går under kodenavnet Southern Islands, skal inn i masseproduksjon allerede i mai måned.

Dagens skjermkort er produsert på 40 nm. Ryktene skal ha det til at AMD nå går over til 28 nm hos TSMC nye fasiliteter. Lavere størrelse innad i kjernen betyr muligheter for høyere frekvenser og flere transistorer, noe som i sin tur betyr bedre ytelse til samme pris som før.

Selv om man nå går radikalt ned på størrelsen, er det ikke forventet at den nye serien med skjermkort vil være et like stort skifte som vi så den gangen HD 5000-og GTX 400-serien ble lansert.

Det er forventet at den nye HD 7000-serien vil være basert på dagens Cayman-kjerne, altså den som sitter i Radeon HD 6970.

Ytterligere spesifikasjoner, funksjoner, priser og nøyaktig lanseringsdato er foreløpig ikke kjent.

(Kilder: Digitimes, Bit-tech, Semiaccurate )

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen